Slovenija
94 ogledov

Googlova Picasa odhaja!

Picasa Picasa
Googlova Picasa odhaja! Z marcem bo Google prenehal s podporo za aplikacijo Picasa za osebne računalnike, do začetka maja pa bo še mogoče uporabljati spletno različico.

Google je naznanil, da bo storitev Picasa, ki jo števili zadnjih 12 let uporabljajo za urejanje, oblikovanje, razvrščanje in skupno rabo fotografij, opustili. Kot so zapisali na svojem blogu, se to seveda ne bo zgodilo čez noč, ampak jo bodo postopoma ukinjali naslednje tri mesece.

Najprej, 15. marca letos, bo podjetje prenehalo s podporo za aplikacijo Picasa na osebnih računalnikih. Spletna različica bo delovala še do 1. maja, nato bodo imeli uporabniki le še možnost ogleda fotografij. Takrat naj bi tudi programerji izgubili del funkcionalnosti v aplikacijskem programskem vmesniku.

Vaše fotografije in video posnetke, ki so shranjeni v albumih Picase, pa Google želi prenesti v svojo drugo storitev Google Foto. Obljubljajo, da že prijava v novo aplikacijo zadostuje za nadaljnjo urejanje in deljenje starih in novih posnetkov. V primeru, da Google Foto ne želite uporabljati, pa pri spletnem velikanu obljubljajo, da vam bodo še vedno omogočili dostop do fotografij, a jih ne boste mogli več oblikovati in organizirati.

 

Komentarjev 2
  • Avatar olor
    olor 07:53 15.februar 2016.

    Škoda. :(

  • popokatopetl 21:34 14.februar 2016.

    Škoda. Picasa v namizni obiki je super katalog in urejevalnik za enostavno popravljanje slik, vključno z raw konverterjem, vse skupaj bliskovito hitro, plus web albums za deljenje. G. photos se sicer bolje obnese če si na tablici, ampak cele zbirke ...prikaži več ne bi dajal v oblak.