Slovenija
32 ogledov

Goreči avtobus na avtocesti

(Foto: www.facebook.com/KoperMojeMesto) Žurnal24 main
Popoldne se je na primorski avtocesti pred odcepom Razdrto vnel avtobus. Zaprt vozni pas med priključkom Senožeče in razcepom Nanos. 54 potnikov na varnem.

Po poročanju Uprave RS za zaščito in reševanje se je ob 17.36 na avtocesti Koper–Ljubljana iz še neznanega vzroka vnel avtobus. Do nesreče je prišlo kilometer pred odcepom Razdrto.

"Šlo je za avtobus Slovenskih železnic. Potniki so med vožnjo povedali, da nekaj smrdi. Voznik je pravočasno ustavil in sam poskušal pogasiti ogenj v zadnjem delu avtobusa, medtem pa je vseh 54 potnikov varno zapustilo avtobus," je pojasnil Dimitrij Marušič, tiskovni predstavnik Policijske uprave Koper.

Zaradi odstranjevanja posledic gorečega avtobusa je po podatkih prometno-informacijskega centra na primorski avtocesti med priključkom Senožeče in razcepom Nanos v smeri proti Ljubljani zaprt vozni pas, na cesti nastaja tudi zastoj.

Zjutraj zagorelo tovorno vozilo
Že zjutraj ob 6.05 pa je na avtocesti Razdrto–Postojna zagorelo tovorno vozilo. Gasilci PGD Postojna so požar pogasili in prečrpali gorivo iz poškodovanega rezervoarja tovornega vozila.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.