Slovenija
41 ogledov

Gorenak: "Bukovčeva lagala policiji"

(Foto: Saša Despot) Žurnal24 main
Nekdanja državna sekretarka Sonja Bukovec je lagala policiji. Tako trdi Vinko Gorenak (SDS) in sprašuje Kresalovo, ali je policija sprožila ustrezne postopke?

Poslanec SDS Vinko Gorenak je na ministrico za notranje zadeve Katarino Kresal naslovil poslansko vprašanje, v katerem ga zanima, kako bo policija ukrepala zoper nekdanjo državno sekretarko na kmetijskem ministrstvu Sonjo Bukovec. Kot pravi, se je Bukovčeva policistom na Oražnovi 11 predstavila kot Sonja Poljak.

Rekla je, da je njegova prijateljica

Po Gorenakovih podatkih je Bukovčeva s pomočjo Baričevičeve sestre prepričala policijo z navajanjem lažnih podatkov: "Podatki, s katerimi razpolagam, kažejo, da je omenjena s pomočjo sestre pokojnega policijo dejansko z navajanjem lažnih podatkov prepričala, da je 'njegova prijateljica', kar so policisti razumeli, da gre za 'intimno prijateljico pokojnega'. Imenovana se je predstavila za Sonjo Poljak."

Gorenaka zanima, ali je policija zoper njo sprožila ustrezen prekrškovni postopek po zakonu o osebnem imenu in kako se je morebiten postopek razpletel; kaj je delala na kraju dogodka in ali je bila kakor koli vezana na policijsko preiskavo.

Policisti napako ugotovili šele 22. februarja

Navaja še, da jo je policija vse do 22. februarja lani v svojih evidencah vodila pod imenom Sonja Poljak. Šele ta dan je na osnovi poročanja medijev in pregleda videoposnetkov ugotovila, da se je državna sekretarka lažno predstavila za Sonjo Poljak. Na PU Ljubljana pa so zatrdili, da "je bila ugotovljena in potrjena identiteta vseh oseb, ki so bile na kraju dogodka".

Vprašanja za notranjo ministrico:

 

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.