Slovenija
54 ogledov

Gorenak in Hojs hitita z zaposlovanjem

Vinko Gorenak Saša Despot
Ministra odhajajoče vlade želita še pred odhodom svojim zvestim sodelavcem zagotoviti novo delovno mesto.

Prepoved oziroma omejitev zaposlovanja v državni upravi za nekatere ministre odhajajoče vlade Janeza Janše ne velja, piše Dnevnik. Vinko Gorenak je zagotovil eno službo, tri zveste sodelavce pa premestil na MNZ. Minister za obrambo Aleš Hojs pa je tri od štirih uslužbencev, ki so bili zaposleni v kabinetu na zaupanje, zaposlil za nedoločen čas.

Vodjo svojega kabineta Valentina Hajdinjaka, ki je bil tiskovni predstavnik prve Janševe vlade, je Hojs s 15. marcem zaposlili v Obveščevalno-varnostni službi na ministrstvu za obrambo, še piše Dnevnik.

V ponedeljek so za nedoločen čas na Ministrstvu za obrambo (Mors) zaposlili tudi Špelo Belina, podsekretarja v Hojsovem kabinetu Andreja Kavarja pa so s 1. marcem razporedili na delovno mesto svetovalec-vodja podregistra Nata in pomočnik obrambnega svetovalca v stalnem predstavništvu RS pri Natu in EU.

Ob obrazložitvi, zakaj je do omenjenih zaposlitev za nedoločen čas prišlo ravno pred odhodom ministra, so na Morsu za Dnevnik pojasnili, "da je zaradi prepovedi oziroma omejitev zaposlovanja v državni upravi ministrstvo za obrambo v zadnjih petih letih zaposlilo izredno malo novih javnih uslužbencev". "Praviloma samo v primerih, ko za določene strokovne profile znotraj ministrstva ni bilo ustreznih kandidatov," so zapisali.

Odhajajoči minister za notranje zadeve Vinko Gorenak je med svojim mandatom štiri uslužbence, vezane na njegovo zaupanje, naknadno zaposlil za nedoločen čas na notranjem ministrstvu. Gorenakovo vodjo kabineta Ivo Zorenč so trajno premestili na MNZ. Delovno razmerje za nedoločen čas je po podatkih MNZ s koncem lanskega septembra sklenila tudi Duša Trobec Bučan. V Gorenakovem mandatu sta delovno razmerje za nedoločen čas na MNZ sklenila še Sebastjan Apat in nekdanji kriminalist David Smolej. Sicer pa so bili še včeraj v Gorenakovem kabinetu na zaupanje zaposleni Dejan Kaloh, Mateja Vrečar in Mateja Šešerko, še navaja Dnevnik.

Komentarjev 8
  • franke 18:41 20.marec 2013.

    KURBE,ŠE NE BOSTE NEHALI ZAPOSLOVATI SVOJE LJUDI.

  • rogg 14:38 20.marec 2013.

    bolj butasteha frisa od gorenaka ni !!!

  • ljimonad 13:51 20.marec 2013.

    kdo ni z nami ga je treba odstranit, kdo pa je z namipa ga je treba "uhlebiti". vodilo nove kampanje sds-a.