Slovenija
19 ogledov

Gorenak: "Kako lahko vplivam, stvar je na sodišču"

Poslanec SDS Vinko Gorenak trdi, da veliko indicev kaže, da avstrijski državni o Žurnal24 main
Notranji minister Vinko Gorenak meni, da se v medijih kot težava izpostavljata on in SDS. "Če bi tukaj sedel minister LDS, pa bi bilo vse v redu," pravi v povezavi s tem, da je njegov strankarski kolega Janez Janša v kazenskem postopku.

"Lista Gregorja Viranta je predlagala, da gre tožilstvo pod ministrstvo za notranje zadeve. Mi smo to zapisali v koalicijsko pogodbo in to je danes 'zakon'. Ta zakon se spreminja s podpisom predsednikov petih koalicijskih strank. Če bo do te spremembe prišlo, bomo to spoštovali," je povedal Vinko Gorenak.

"Če gledam z osebnega vidika odgovornosti, bi, verjemite mi, raje vodil ministrstvo, ki ima 50 zaposlenih in ne deset tisoč. Če pa gledam širše, sem globoko prepričan, da taka umestitev na dolgi rok prinese samo pozitivne posledice," je še povedal v intervjuju za STA.

"Iz medijev očitno vidim, da sta problem SDS in Gorenak. Če bi tukaj sedel minister LDS, bi bilo pa vse v redu. Kako pa jaz lahko vplivam glede Janše? Stvar je na sodišču," pa je glede kazenskega postopka proti Janezu Janši povedal Gorenak.

Glede prometne zakonodaje je povedal, da je to stvar prometnega ministra Zvonka Černača. "Temeljni razlog, zakaj bom zagovarjal spremembe, je v tem, da Slovenec ne more plačati trikrat višje kazni kot pa Nemec pri trikrat nižji plači. To je skregano z vsako logiko," je povedal Gorenak.

Komentarjev 4
  • Ekskalibur 23:48 24.februar 2012.

    Ne g. minister, ni problem SDS in vi, ampak ihtavost in zaletavost s katero ste se lotili pomembnih stvari, kjer je vsekakor potrebno bistveno več preudarka kot ga kažete sedaj.Novosti morajo ljudje sprejeti jih osvojiti in nenazadnje vzeti za ...prikaži več svoje, drugače boste uspešnost in opevano učinkovitost lahko le sanjali. Če se bo zgodilo tudi s tožilci tako kot v policijskih vrstah bo zelo slabo. Kot kaže je je uspelo medgeneracijski klin v policiji zabiti, kakor tudi spor med policisti na terenu in izobraženimi policsti, ki so po vaše leni in ničesar ne delajo ter so krivi za vse zlo, ki se je zgrnilo nad MNZ. Zato jih sedaj naganjate na cesto, na borzo v penzijo. Za vsakega odslovljenega boste lahko zaposlili tri srednješolce in vsa najtežja kazniva dejanja bodo rešena seveda, če bodo tudi tožilci "na cesti"? Če ste na svoji spletni strani že dovolili zlivanje gnojnice po izobraženih kadrih v policiji upam, da boste preprečili nadaljevanje tega tudi s tožilci. Večina teh je z dušo in

  • tralala 15:29 24.februar 2012.

    Ne, vsekakor nisem zaveden in ne rabim vodij, da mi govorijo, kaj je prav in kaj ne - za razliko od tebe.

  • Pivni 14:10 24.februar 2012.

    kar ti nikakor nisi