Slovenija
16 ogledov

Gorenak noče biti junak za dva dni

predstavitev kandidata za ministra Benjamin Kovač
Dveh dni medijske slave ne zamenjam za usodo Slovenije, sporoča policistom in javnosti notranji minister Gorenak. Kot pravi, razume stisko policistov z "mizernimi" plačami, a je odločen podpirati vladne ukrepe po znižanju plač še naprej.

"Te dni pogosto doživljam vprašanja novinarjev, kaj mislim o plačah policistov, ki komaj za 60 evrov (začetniška plača) presegajo minimalno plačo," začenja zapis na blogu minister Vinko Gorenak. Nadaljuje, da bi bili policisti gotovo veseli, če bi zagovarjal dvig njihovh plač, "še bolj veseli bi bili novinarji, če bi to pogojeval z mojim mestom ministra za notranje zadeve. Verjamem, da bi bil vsaj dva ali tri dni medijski junak med ministri in mediji bi tako mojo izjavo ponavljali še nekaj dni ... Mediji bi prikazovali razkol v vladi, kar bi bilo še posebej zanimivo. Nič od tega se ne bo zgodilo, policisti bodo z mojimi izjavami nezadovoljni, mediji pa ne bodo predvajali moje izjave."

Gorenak pravi, da se zaveda hude situacije in da gre za vprašanje, ali bodo državljani sami odločali o svoji usodi ali pa bo "našo usodo zapečatil Bruselj, ki bo določil tako višino plač kot tudi pokojnin". Na to ne bo pristal, zato bo podpiral vladne ukrepe v upanju, da bo tako zagotovljena samostojnost države.

Komentarjev 10
  • Žurnalček 10:46 04.april 2012.

    Kaj a tud ta kifelc , je bil komunjara fukara ! Ja pa a je v tej SLO kakšen k to ni bil , al si je ta sodrga razdelila oder in eni in isti igrajo levico in desnico !

  • Žurnalček 10:43 04.april 2012.

    Teb nau ratal bit junak niti za en dan !

  • Alpin 08:54 31.marec 2012.

    Čudno, kako so vsi ostali v javni upravi tiho glede višine plač.. očitno ostalim 150.000 zaposlenim še ni hudega.