Slovenija
22 ogledov

Gorenak: Zdaj je vse več ali manj jasno

Vinko Gorenak Saša Despot
Svoje mnenje o današnji 5. vseslovenski vstaji je na svoji spletni strani zapisal tudi nekdanji minister za notranje zadeve Vinko Gorenak. Pravi, da mu je zdaj vse več ali manj jasno.

Kot je Vinko Gorenak zapisal na svoji strani, dogajanje na današnji "ljudski vstaji", daje odgovore na mnoga vprašanja, "ki so se nam do sedaj kazala kot domneve, od danes dalje pa so vsaj zame stvarnost. Kakorkoli so tako imenovani "vstajniki" želeli ostati politično nevtralni in so na besedni ravni nasprotovali tako Jankoviču kot Janši, je današnja peščica "ljudskih vstajnikov" dokaz, da so na nek način svoje že dosegli. Ni mogoče mimo dejstva, da je bil na dosedanjih "ljudskih vstajah" glavna tarča Janez Janša in njegova vlada. Že takrat smo lahko videli tudi transparent pred Mestno občino Ljubljana z napisom "Zoki lopov, radi te imamo". Kakorkoli so se in se še bodo organizatorji trudili prikazati proteste kot nepolitične, je sedaj popolnoma jasno, da so bili politični. Bili so levo politično motivirani, njihov cilj je bila vlada Janeza Janše in nič drugega. Pod krinko ljudske spontanosti, so se za organizatorji skrivali nihče drug kot propadli levi politiki, njihovi zagrizeni podporniki ali tisti, ki v parlament niti niso prišli. Odgovor na vprašanje ali gre za sodobno in prikrito obliko modernega državnega udara je na dlani."

Na koncu doda še, da zanj še vedno ostaja odprto vprašanje nasilja v Ljubljani, ki se je dogajalo. "Dejansko niti ni tako odprto, vsaj ne tisto nasilje na prvih in drugih protestih v Ljubljani, kot se zdi na prvi pogled. Je bilo nasilje plačano? Če je odgovor na to vprašanje pritrdilen, potem ostajajo odprta naslednja vprašanja. Kdo je denar dal? Kdo ga je pripeljal? Komu ga je izročil? Kdo ga je delil? Kdo je za denar metal kocke v policiste? To so za sedaj še odprta vprašanja, ki upam da bodo dobila tudi uradne odgovore. Morda bo trajalo več let, toda uradnih odgovorov uradnih institucij si želim, pa če tudi po sedmih letih kot v primeru ropa SKB banke. Srečno in uspešno preiskovalcem," zaključi.

Komentarjev 42
  • privat 13:30 03.september 2013.

    to je šele začetek...ljudje nimajo več pravic do normalnega človeku vrednega in dostojnega življenja. Bogati in njihove sluge pa naj iščejo vzroke v malih ljudeh ,ki iščejo...samo svoje življenje!! Dve leti se nebojo obrnile do dogotka ,ki bo povedal...pravico malim ljudem!..

  • STANEK 14:33 11.maj 2013.

    Ja sedaj liže rit Rodetu

  • STANEK 14:28 11.maj 2013.

    Ja Janša in njegovi bivši komunisti sedaj cerkvene miši ne morejo razumeti da jih narod ne mara -v večini