Slovenija
16 ogledov

Gorenakovi upoštevajo Virantove

Robert Črepinko Boštjan Tacol
Policija. Državljanska lista neuradno želi zagotovilo, da bo šef elitne enote še najprej samostojen.

Državljanska lista (DL), ki jo vodi Gregor Virant, neuradno od ministrstva za notranje zadeve (MNZ) želi zagotovilo, da bo vodja policijskega Nacionalnega preiskovalnega urada (NPU) lahko tudi v bodoče samostojno odločal o tem, kaj bodo kriminalisti preiskovali. Novi generalni direktor policije, ki naj bi bil izbran in imenovan že v prihodnjih tednih, bi namreč odločal tudi o tem, katere primere bo preiskoval NPU. To novo pristojnost bi šefu policije omogočil novi zakon o organiziranosti in delu policije (ZODP), ki ga pripravljajo na MNZ.

Upoštevali bodo

“Poslanska skupina DL je imela notranji usklajevalni sestanek z MNZ, na katerem smo predstavili svoje pripombe, ki bodo upoštevane,” v DL odgovarjajo na vprašanje, ali predlog zakona podpirajo. Vlada naj bi ga obravnavala na naslednji seji prihodnji četrtek. Poslanci pa bi zakon obravnavali konec septembra. Če bo zakon potrjen, NPU ne bo več samostojna enota, temveč bo postal enakovreden del kriminalistične policije.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.