Slovenija
490 ogledov

Gorenjci na resonanco nič več v Izolo

V jeseniški bolnišnici bodo z novo napravo za magnetno resonanco opravili 3.300 Žurnal24 main
Bolnišnica ima napravo za magnetno resonanco. Z napotnico in samoplačniško. Čakalna lista.

Naprava. Minister za zdravje Dorijan Marušič in direktor jeseniške bolnišnice Igor Horvat sta včeraj namenu predala napravo za magnetno resonanco, ki je prva na Gorenjskem. Do zdaj so to preiskavo Gorenjci opravili v Izoli, Ljubljani in tujini. Kot je dejal Horvat, jo na leto želi opraviti okoli 2.700 Gorenjcev.

Na čakanju 342 pacientov
Nova naprava in ureditev prostora sta stala dobrega 1,6 milijona evrov, od Zavoda za zdravstveno zavarovanje Slovenije (ZZZS) pa so pridobili sredstva za 2.500 preiskav na leto. Poleg preiskav z napotnicami so mogoče tudi samoplačniške.

Sandra Tušar, strokovna direktorica bolnišnice, je povedala, da je trenutno na čakalni listi 342 pacientov, od tega največ za MRI ledvene hrbtenice, kolena in glave, čakalna doba pa je do dva meseca. Na operacijo v bolnišnici trenutno čaka 2.923 ljudi, vzrok za to pa je po besedah Tušarjeve v omejenem številu plačanih programov. Najdaljše čakalne dobe so pri ortopedskih operacijah kolkov, stopal in hrbtenice.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.