Slovenija
36 ogledov

Gorenjci osvetljujejo prazno cesto

Nova povezovalna cesta je že dobro razsvetljena, Radovljičani pa se sprašujejo, Žurnal24 main
Radovljica. Poskusno obratovanje povezovalne ceste. Luči občinski strošek.

Odprtje. Odsek povezovalne ceste med regionalnima cestama Lesce–Lipnica in Lesce–Črnivec bo po vsej verjetnosti danes poskusno odprt. Včeraj popoldne je namreč upravna enota izdala dovoljenje za začasno obratovanje ceste, je povedala Nana Jauk, vršilka dolžnosti direktorja občinske uprave.

“Kdo bo plačal račun?”

Razbremenilni odsek
Gradnja. Odsek povezovalne ceste, ki so jo zgradili ob radovljiškem krožišču, naj bi Radovljico in Lesce razbremenil tranzitnega prometa. Gradnja 460 metrov dolgega odseka je stala dobra dva milijona evrov, ki sta ju zagotovili Direkcija RS za ceste in Občina Radovljica, odpreti pa bi ga morali že pred meseci, a se je zapletlo pri dovoljenjih.

Odsek povezovalne ceste je sicer Radovljičane jezil že dolgo, odpreti bi ga morali že pred meseci, a se je zapletlo pri dovoljenjih. “Cesta je zaprta, luči pa gorijo, in sprašujem se, kdo bo plačal račun za elektriko,” je za Žurnal24 dejal Radovljičan, ki ni želel biti imenovan.

Radovljiških občanov pa ni jezila le nova cesta, temveč tudi javna razsvetljava, ki je razsvetljevala prazno cesto. “Mislim, da je javna razsvetljava občinski strošek, kar pomeni, da bomo trenutno potratnost na koncu najverjetneje plačali občani,” se je pred dnevi jezila Radovljičanka.

Rezanja traku si ne zasluži
Občina je pred dvema tednoma upravni enoti posredovala dopolnjene zahteve, župan Ciril Globočnik pa je izrazil upanje, da bo cesta do konca letošnjega leta odprta za promet. “Vsak dan bom  v stiku z vsemi institucijami, ki vodijo postopke, rezanja traku pa ne bo, ker si ga tako zavlačevanje ne zasluži,” je poudaril takrat.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.