Slovenija
16 ogledov

Gorenje dobilo svež kapital

gorenje, Velenje, podpis pogodbe o dokapitalizaciji z IFC, Franjo Bobinac
1/6
Žurnal24 main
25-milijonski vložek IFC v lastniški kapital Gorenja bo ohranil delovna mesta in podjetju omogočil hitrejši razvoj ter stabilno in dolgoročno poslovno rast.

Direktor Mednarodne finančne korporacije IFC Dimitris Tsitsiragos in predsednik uprave Gorenja Franjo Bobinac sta v Velenju podpisala dogovor o 25 milijonov evrov visokem vložku v lastniški kapital Gorenja.

Vložek bo omogočil prestrukturiranje družbe in hitrejši razvoj okolju prijaznih izdelkov in storitev. Vstop IFC v lastniško strukturo Gorenja omogoča tudi ohranitev delovnih mest v regiji, je povedal Bobinac.

IFC bo Gorenju omogočil posojilo v višini 50 milijonov evrov, s sodelovanjem drugih bank pa še dodatno posojilo v višini do 100 milijonov evrov.

Stabilna in dolgoročna rast
S pomočjo investicijskega paketa IFC bo Gorenje posodobilo poslovne procese z namenom izboljšanja konkurenčnosti izdelkov, krepitve ponudbe visoko cenovnih izdelkov in izboljšanje produktivnosti. Bobinac je prepričan, da bo vstop IFC Gorenju zagotovil stabilno srednjeročno in dolgoročno poslovno rast. "Pridobljena sredstva bomo izkoristili za izvedbo prevzemov, prestrukturiranje obstoječih aktivnosti in hitrejši razvoj novih aktivnosti," je dejal prvi mož Gorenja.

Pomoč po krizi
Tsitsiragos je poudaril, da bo naložba IFC Gorenju omogočila širitev in posodobitev poslovanja po gospodarski krizi. Po njegovih navedbah IFC zelo podpira vedno večjo osredotočenost podjetja v ekologijo ter izboljšane rešitve na področju ravnanja z odpadki.

"IFC bo na podlagi bogatih izkušenj Gorenju pomagal tudi pri izboljševanju poslovne učinkovitosti in prizadevanjih za energetsko učinkovitost. Širitev in razvoj Gorenja pa bosta omogočila prenos vrhunskih proizvodnih metod in praks prek povezav z mrežami lokalnih dobaviteljev," je dejal Tsitsiragos.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.