Slovenija
53 ogledov

Gorenjka premaknila Rimske

Rimske terme v teh dneh dobivajo svojo končno podobo. (Foto: Gregor Katič) Žurnal24 main
Rimske terme. Marca pričakujejo prve goste. Za ureditev parka izbirajo izvajalca.

“Vsa dela še niso končana, določeno dokumentacijo bo treba dopolniti in jo v roku 30 dni predložiti upravni enoti, a nič takega ni, kar ne bi zmogli,” pravi Marjana Novak, direktorica Rimskih term (RT), po včerajšnjem uspešno opravljenem tehničnem pregledu.

Zadnje mesece, potem ko so jim banke odobrile kredit za dokončanje 45 milijonov evrov vredne investicije, so hiteli z gradbenimi deli, zdaj opravljajo le še zaključna.

Marjana Novak | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main
Premalo fizioterapevtov
Pričakujejo, da bodo v začetku marca dobili tudi uporabno dovoljenje in tako vrata odprli prvim gostom. “Smo pa presenečeni, da smo za 60 razpisanih delovnih mest prejeli več kot 800 vlog, največ za administrativna dela, medtem ko bomo morali v iskanje medicinskega kadra, zlasti fizioterapevtov, vložiti dodatne napore,” poudari Novakova, ki se v Rimske Toplice vsak dan vozi iz Gorenjske.

Zanemarjena okolica
“Še obstajamo, a naše aktivnosti niso potrebne,” pa nam Drago Zupan iz civilne iniciative (CI) za oživljanje Rimskih Toplic odgovori na vprašanje, ali CI sploh še deluje. “Ko bodo RT enkrat odprte, se bomo verjetno preimenovali v CI za nadaljnji razvoj kraja, saj bo potrebnega veliko dela na področju krepitve turizma,” pove Zupan in pohvali Novakovo, da je v enem letu naredila veliko za njihov kraj.

Še nekaj let pa bo potrebnih, da bodo uredili tudi okolico RT. V naslednjih dneh bodo med prijavljenimi na razpis izbrali izvajalca za ureditev parka. “Ta se skupaj z gozdom razprostira na 23 hektarih. Nekoč je bilo v njem 18 kilometrov sprehajalnih poti, danes je le ena, dolga 1,2 kilometra, vse drugo je zaraščeno,” še pove Zupan.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.