Slovenija
16 ogledov

Gorenjski tisk v vojni tožb

Žurnal24 main
Gorenjski tisk utegne prevzeti podjetje za predelavo odpadkov Papir Servis. Včeraj so namreč objavili prevzemno namero, Gorenjski tisk pa se lahko znajde sredi vojne tožb.

Objava prevzemne namere je sledila po nekaterih ocenah sporni prodaji deleža Gorenjskega tiska v lasti podjetja Trubar. Delež je prodal v sredo odstavljeni direktor podjetja Trubar Edvard Jurjevec, in sicer podjetju Papir servis, ki ga obvladuje tiskarski mogotec Martin Odlazek, ter podjetjem Flooring, Terca, First in Komunala iz Lendave. Marko Mohor in Matjaž Satler, 78-odstotna lastnika v podjetju Trubar, menita, da Jurjevec za prodajo ni imel več pristojnosti in ni imel soglasja skupščine.

Zadeva na sodišču
Novi direktor v podjetju Trubar Davor Vlahek je proti Jurjevcu podal kazensko ovadbo; na kranjskem tožilstvu naj bi po pisanju Dnevnika že sprožili predkazenski postopek. Prav tako je Vlahek proti Jurjevcu in novim imetnikom delnic na okrožno sodišče vložil civilne tožbe glede neveljavnosti prenosa delnic, poleg tega pa predlagal začasno odredbo za prepoved razpolaganja in obremenjevanja z glasovalnimi pravicami ter njihovega uresničevanja. Sodišče je sklep o začasni odredbi izdalo v petek, prepoved pa naj bi se takoj vpisala v centralni register pri klirinško-depotni družbi, naj bi po pisanju Dnevnika zatrdila nova uprava Trubarja.

Mali delničarji zaskrbljeni
Ani Klemenčič iz Gorenjske borznoposredniške družbe, ki ima v Gorenjskem tisku 2,7-odstotni delež, ni skrivala, da ji dogajanje okrog družbe ni všeč. "V zadnjem obdobju se s tem podjetjem (Gorenjskim tiskom, op. a.) dogajajo nenavadne zadeve. Javnost bi morala biti bolje obveščena. Pogrešam izjave vpletenih in zaskrbljeno spremljamo, kako se bodo stvari razpletle."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.