Slovenija
0 ogledov

Gorica spet 
enotno mesto

Romoli in Valenčič sta na meji tudi nazdravila ob bližajočem se novem letu. (Fot Žurnal24 main
Šempeter. Zdravica na urejenem mejnem prehodu.

Nekdanji mejni prehod. “To smo naredili na lastne stroške, kajti država na to očitno še ni bila pripravljena. Računam, da bomo te stroške pozneje nekako poračunali, pa tudi če se to ne bo zgodilo, me ne bo bolela glava, ker mislim, da je danes pogled na tem mejnem prehodu veliko lepši in prijaznejši,” je na včerajšnji krajši slovesnosti ob odstranitvi mejnih objektov z nekdanjega maloobmejnega prehoda v Šempetru in bližajočem se novem letu povedal Dragan Valenčič, župan Občine Šempeter - Vrtojba.

Sodelovanje še nikoli boljše
“Danes se po zaslugi dobre volje ljudi, Evropske unije (EU) in naše pripravljenosti preseči vse delitve vrača enotna Gorica, taka, kot je bila pred vojno oziroma pred začetkom hladne vojne,” je poudaril goriški župan Ettore Romoli in dodal, da je to prvi mejni prehod okrog Gorice, s katerega so bili odstranjeni vsi mejni objekti, saj povsod drugje na eni ali drugi strani meje še ostajajo.

“Sodelovanje med tremi občinskimi upravami ni bilo še nikoli tako dobro kot ta trenutek. Pravkar pripravljamo mehanizem na evropskem nivoju, po katerem bi iz treh občinskih uprav nastala nova pravna entiteta, priznana od EU in neposredno povezana z Brusljem,” je pojasnil Romoli.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.