Slovenija
118 ogledov

Gorše si je podjetje izposodil

Brane Gorše Žurnal24 main
Preprodaja terjatev. Del zaslužka pri sorodniku domnevnega šefa narkokartela.


Suspendirani stečajni upravitelj Brane Gorše je nedvomno poslovno sodeloval s posamezniki, ki so povezani z Draganom Tošićem, domnevnim vodjo skupine tihotapcev kokaina v kriminalni združbi balkanskega narkokralja Darka Šarića. Sodelovanje z Goršetom je namreč včeraj priznal Miloš Budisavljević. Na koprskem sodišču ga je kot pričo zaslišala sodnica, ki Goršetu sodi zaradi domnevne poslovne goljufije in pranja denarja pri vodenju stečajnega postopka podjetja Hidro.

 Samo ime je posodil

Budisavljević je po naših informacijah svak Tošićeve žene. Od njega je Budisavljević leta 2009 odkupil tudi podjetje Bela hiša in s tem enega izmed gostinskih lokalov v središču Ljubljane.

Del zaslužka od trgovanja s terjatvami Hidra, ki naj bi ga kot stečajni upravitelj usmerjal Gorše, pa naj bi se ustavil tudi na računa podjetja Finesto v Budisavljevićevi lasti. "Jaz dejansko s tem podjetjem nisem nikoli posloval. Samo privolil sem, da se družba Finesto prepiše name, s čimer sem nekomu naredil uslugo. Za prevzem nisem plačal nič, prej je bila firma napisana na Goršetovega svaka ali tasta," poudarja Budisavljević. Zagotavlja sicer, da se ne spomni, da bi podpisal pooblastilo Rudolfu Trčku, ki mu sodijo skupaj z Goršetom, da sme tudi on prosto razpolagati s sredstvi Finesta.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.