Slovenija
23 ogledov

Goršek: Iz pisarn se ne da soliti pameti

Župani (od leve) Celja Bojan Šrot, Štor Miran Jurkošek in Vojnika Beno Podergajs Žurnal24 main
Policisti. V lokalnem okolju se morajo odzivati na težave, na katere jih opozarjajo občani.

Ne bom dovolil, da bo nekdo iz pisarne na Štefanovi v Ljubljani solil pamet direktorju Policijske uprave Murska Sobota o zadevi, o kateri nič ne ve in ki se tiče le lokalnega okolja,” je Janko Goršek, generalni direktor policije, poudaril županom in drugim predstavnikom policije na Celjskem, kjer so govorili o vplivu varnosti na kakovost življenja v lokalnih skupnostih.

Dejal je, da je dobro sodelovanje policije z lokalno skupnostjo izjemnega pomena in da imajo pri tem pomembno vlogo sosveti. Ti ponekod delujejo dobro, drugje malo manj. “Pozitivno razmišljanje se hitro širi zlasti na severovzhodu Slovenije,” je izpostavil Goršek.

Manj vidni, a učinkoviti
Policisti morajo biti manj vidni, a kljub temu učinkoviti,” pa je svojo izkušnjo opisal Peter Misja, župan Podčetrtka.

Smo obmejna in hkrati turistična občina in zelo moteče je bilo, ko smo bili pred leti priča poplavi mladih policistov, ki so se izživljali in ustavljali ljudi vsepovprek sredi kraja. Po pogovoru z odgovornimi smo ta problem hitro rešili, ne da bi pri tem trpela varnost občanov,” je dodal.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.