Slovenija
47 ogledov

Goršek ne bi menjal službe

Kresalova in Goršek sta preteklo sredo v avli ministrstva položila venec k spomi Žurnal24 main
Policija. V koalicijskih vrstah bi šefa zamenjali s šefom celjskih policistov.

Trenutni šef celjske policijske uprave Karol Turk naj bi bil za politične stranke, ki sestavljajo bodočo vlado, eden od najsprejemljivejših in tudi najresnejših kandidatov za novega šefa policije.

Ponudbe menda še ni

S Turkom se sicer menda, vsaj uradno, o tem morebitnem napredovanju ni resno pogovarjal še nihče od predsednikov štirih strank nove koalicije. “Karol Turk ni dobil nobenega povabila oziroma ponudbe koalicijskih strank za opravljanje funkcije generalnega direktorja,” odgovarjajo s celjske policijske uprave. Dvainpetdesetletnik, ki celjske policiste vodi od maja 2009, naj bi sicer veljal za podpornika Slovenske demokratske stranke (SDS) Janeza Janše, zaradi česar naj bi se pred časom udeležil tudi ene od konferenc stranke na Štajerskem; tega sam ni potrdil. Ob tem le zagotavlja, da ni član nobene stranke.

Goršek še ne odhaja

Turka bi si namesto sedanjega šefa policije Janka Gorška menda želeli tudi številni v policijskih vrstah. “Preden je prišel za direktorja v Celje, je bil okoli dve leti tudi direktor policijske uprave v Mariboru. Delo na terenu mu je pa tudi dobro poznano,” je neuradno slišati med policisti.

Kot poudarjajo na policiji, pa Goršek ne razmišlja, da bi ob nastopu nove vlade odstopil s položaja. Neuradno naj bi si ga za enega od svojih svetovalcev v prihodnje sicer želel predsednik države Danilo Türk, a so to v njegovem uradu nemudoma zanikali kot neutemeljene govorice, ker da novih zaposlitev ne načrtujejo. “Goršek se ni z nikomer pogovarjal v zvezi z zaposlitvijo v uradu predsednika republike,” pa dodajajo na policiji. Številni iz policijskih vrst tudi dvomijo o tem, da bi Goršek sploh pristal na zaposlitev v Türkovem uradu le nekaj mesecev, preden se mu izteče funkcija predsednika. “Nov predsednik države bo namreč sestavil svojo ekipo,” je slišati neuradno.

Komentarjev 3
  • Marko Gaber 12:22 04.februar 2012.

    Še ena Janševsko - belogardistična finta. Je že začel z zamenjavami, pa še vlade nima...

  • Trsten 15:24 03.februar 2012.

    Tale Goršek je en velik narcisek, kot Pahor, turk in Kresalka.

  • graff 09:25 03.februar 2012.

    Zamenjave so take ali drugačne, vendarle pa je že neukusno, da vseskozi slovensko policijo vodijo Štajerci.Prekmurci in Prleki, ki ne samo da so direktorji ampak so okupirali celotno GPU. Človeku se poraja vprašanje, ali gre za Štejersko-Prekmursko-prleško ali Slovensko policijo.