Slovenija
27 ogledov

Gortan išče strateškega partnerja

Gortan, predsednik uprave Intereurope, za finančno stabiliziranje koprskega logo Žurnal24 main
V Intereuropi so napovedali, da bodo prek javnega razpisa iskali strateškega partnerja tako v koprski matični družbi kot v ruski hčeri.

Vzpostavitev strateškega partnerstva v odvisni družbi Intereuropa-East Moskva in matični družbi Intereuropa, s čimer bi dokapitalizirali družbo in prispevali k  finančni stabilnosti ter razvoju, je med strateške cilje koncerna med letoma 2010 in 2014 zapisala uprava Ernesta Gortana.

Objavili bodo razpis
Partnerja bodo iskali prek razpisa, pri čemer bodo za matično družbo povabili nekatere banke, je povedal predsednik nadzornega sveta Intereurope Bruno Korelič. Včeraj so namreč nadzorniki potrdili strateški dokument, v katerem je še navedeno, da namerava Intereuropa okrepiti vodilni tržni položaj ponudnika celovitih logističnih storitev v Sloveniji in državah nekdanje Jugoslavije ter odprodati premoženje za znižanje zadolženosti.

Odvisni od bank
Vodstvo Intereurope se tudi pospešeno pogovarja z bankami za reprogramiranje predvsem kratkoročnih dolgov, od česar je odvisno njihovo nadaljnje poslovanje. Lanski rezultati so bili namreč na ravni koncerna približno 54 milijonov evrov čiste izgube, prodajni prihodki (skoraj 194 milijonov evrov), pa so bili za 27 odstotkov nižji od tistih v letu 2008 in za 31 odstotkov pod načrti. Izguba je predvsem posledica zmanjšanja vrednosti precenjenih naložb, od tega največ v Rusiji, za 35 milijonov evrov.

Ta je lani terjala tudi največ vlaganj (25 milijonov evrov). Za letos pa koncern načrtuje prihodke od prodaje v višini 200 milijonov evrov in poslovni izid iz poslovanja na ravni 6,7 milijona evrov. 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.