Slovenija
23 ogledov

Gospodarska klima ostaja na enaki ravni

rast_gospodarstvo_040408_istock Žurnal24 main
Vrednost kazalnika gospodarske klime je bila februarja enaka kot januarja letos. Vrednost kazalnika zaupanja je ta mesec višja v gradbeništvu in trgovini na drobno.

Vrednost kazalnika gospodarske klime je bila februarja 2011 enaka kot januarja 2011. Glede na februar 2010 je bila vrednost tega kazalnika višja za štiri odstotne točke, glede na dolgoletno povprečje pa je bila nižja za sedem odstotnih točk, je danes objavil Statistični urad RS.

Zaupanje v predelovalne dejavnosti enako
Iz anket o poslovnih tendencah in mnenju potrošnikov je razvidno, da je vrednost kazalnika zaupanja v predelovalnih dejavnostih februarja ostala enaka kot v mesecu poprej, medtem ko je bila v primerjavi s februarjem lani višja za 12 odstotnih točk, glede na dolgoletno povprečje pa se je povzpela za sedem odstotnih točk.

Zaupanje v trgovine na drobno višje
Na drugi strani je bila vrednost kazalnika zaupanja v trgovini na drobno ta mesec višja kot januarja, in sicer za 15 odstotnih točk. Obenem je bila za 16 odstotnih točk višja tudi od vrednosti, zabeležene v enakem mesecu leta 2010, za dve odstotni točki pa še od dolgoletnega povprečja, so sporočili iz Statističnega urada RS.

Kazalnik zaupanja je šel navzgor tudi v gradbeništvu. Februarja se je tako glede na januar njegova vrednost zvišala za pet odstotnih točk, glede na isti mesec lani pa za šest odstotnih točk.

Padec vrednosti kazalnika zaupanja na mesečni ravni pa je statistični urad zabeležil v storitvenih dejavnostih.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.