Slovenija
50 ogledov

Gostilniški ravs zaradi Grčije

Vizjak je za točilnim pultom trčil v drugačno mnenje znotraj stranke SDS. (Foto: Žurnal24 main
Strankarski obračun. Poslanec Andrej Vizjak ob šanku “usklajeval” mnenja.

“Pustil sem se sprovocirati, kar obžalujem,” je o incidentu v Gostilni ob sotočju za Žurnal24 povedal državnozborski poslanec in brežiški prvak SDS Andrej Vizjak.

Za 1. maj naj bi se s strankarskim kolegom Primožem Koritnikom sporekla ob točilnem pultu. “Pretepa in uporabe pesti ni bilo, to najostreje zanikam,” je odločen Vizjak.

“Nadležnež, ki me je z lažmi provociral, se mi je približal. Ocenil sem, da obstaja možnost, da me napade, zato sem ga odrinil. To je vse. Če je to prekršek, ga obžalujem,” je za Žurnal24 povedal Vizjak in potrdil, da je zaradi kršitve javnega reda in miru od policije dobil položnico, prav tako Koritnik. Po naših informacijah naj bi Vizjak plačal 200, Koritnik pa 50 evrov.

Prepir zaradi politike
Naš vir pravi, da sta se Vizjak in Koritnik sprla zaradi politike. Koritnik, sicer nekdanji krški občinski svetnik, naj bi Vizjaku očital, da kot poslanec nič ne stori za dobrobit ljudi, da so v državnem zboru slabi gospodarji in da je nesmiselno, da bo slovenski narod od svoje skromne plače plačeval za Grčijo.

Poleg tega naj bi poslancem očital nesposobnost, zato naj bi ga Vizjak porinil, Koritnik pa ga je porinil nazaj in menda poklical policijo.

Ena od 1.300 kršitev
Ko smo o incidentu v torek poizvedovali v gostilni, natakarica ni vedela nič, nato pa se je spomnila, da za praznike ni bila v službi.

Tudi policija o tem primeru ni poročala, ker “mu nismo posvečali nič več – pa tudi nič manj – pozornosti kot preostalim približno 1.300 kršitvam zakona o varstvu javnega reda in miru”, je zapisal Robert Perc, tiskovni predstavnik Policijske uprave (PU) Krško.

Na naše poizvedovanje pa so nam na PU Krško, še preden smo razvozlali zgodbo, potrdili, da so bili obveščeni o kršitvi javnega reda in miru v gostinskem lokalu v Brežicah in da so kršiteljema izdali plačilna naloga.

Zaradi varstva osebnih podatkov nam podrobnosti o dogodku niso posredovali.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.