Slovenija
25 ogledov

Gostinci pričakovali več

Sport 19.09.2013 prodaja vstopnic pred dvorano Arena Stozice, kje se odvija zakl Saša Despot
V gostilnah imajo okoli 20 odstotkov več gostov, pogrešajo pa predvsem tuje navijače.

"Žalostni smo, ker se Slovenija ne bo borila za kolajno, a ne zaradi posla, ampak zaradi fantov," so povedali v kavarni Maček na Cankarjevem nabrežju, kjer so imeli med evropskim prvenstvom (EP) v košarki okoli 20 odstotkov več gostov kot po navadi. Ta konec tedna, ko bodo na prvenstvu zaključni boji, zaradi poraza Slovenije v četrtfinalu pričakujejo manj obiska. V Pivovarni Laško, ki toči pijačo v navijaški coni v Stožicah, pa so prepričani, da bo dvorana konec tedna polna, "kar bo gotovo pomenilo dovolj solidno prodajo piva in brezalkoholnih pijač".

Najbolj zaželeno je pivo

Vsi gostinci, s katerimi smo se pogovarjali, so poudarili, da so imeli več gostov, ko je igrala slovenska reprezentanca, drugače pa ne. Največ jih je bilo v zadnjih dneh, ko so bile tekme v Stožicah. V Mačku so imeli med tujci največ Srbov in Hrvatov, pri njihovih sosedih pa so omenili še litovske navijače. Prav več tujih gostov so pričakovali vsi sogovorniki. "Večjih skupin tujih turistov oziroma navijačev ni bilo, čeprav so pred prvenstvom vsi napovedovali, da jih bo ogromno. Tako so absolutno prevladovali domači gosti," so povedali v Zlati ladjici na Novem trgu in dodali, da so pričakovali več obiska in prometa glede na napovedi. Enako menijo tudi v lokalu Franci na balanci: "Nismo zadovoljni z obiskom, čeprav smo pred prvenstvom pripravili akcije in delili letake."

Pri vseh gostincih je bila najbolj prodajana pijača pivo, le v lokalu Chill Out na Cankarjevem nabrežju so omenili, da so bili zaželeni tudi koktajli, predvsem mohito.

Komentarjev 3
  • sasquatch 13:57 20.september 2013.

    požrešnim gostincem tako ali tako ni nikoli dovolj. drugič naj cene v času kakšne prireditve dvignejo za 100%, pa bodo mogoče več zaslužili. kakor od nas ne pada dnar stran v današnjem času, tako tudi od vseh ostalih (tujih navijačev) ne.

  • hejki 13:07 20.september 2013.

    Ma kaj bluziš, kakšna finančna izguba. Prvenstvo bo +

  • revizorka 07:34 20.september 2013.

    Euforije malega naroda,ki si je priboril prvenstvo žal ne delijo tudi drugi. Finančno bo to velika zguba. Hoteli za ekipe so bili po znižani ceni, nekaj sto "navijačev",ki so se razporedili po nekaj deset lokalih za pijačo ali dve,pa ne ...prikaži več menjajo dejanske slike... Profitirala je le vlada,ki "just need time",da se je narod za deset dni zamotil. Naslednji teden pa nazaj v realnost...