Slovenija
28 ogledov

Gostje so občudovali prazne grede

Osrednja cvetlična greda v Zdraviliškem parku, ki je z raznovrstnim cvetjem obič Žurnal24 main
Park. Bled je začetek nove turistične sezone pričakal neurejen, nepometen in neocvetličen.

Številni gostje, ki so velikonočne in prvomajske praznike preživeli na Bledu, in dnevni obiskovalci so letos ostali brez fotografij ocvetličenega Zdraviliškega parka in zelenic ob Blejskem jezeru, saj so jih pričakale prazne grede.

"Jesenska zasaditev mačeh ni dobro prezimila, zato so jo odstranili že v drugi polovici aprila. Dogovorili smo se, da bi to sezono glavne grede zasadili s primernejšimi čebulnicami," je razlog za prazne grede pojasnil Matjaž Berčon, vršilec dolžnosti direktorja blejske občinske uprave.

Mirko Ulčar, direktor Infrastrukture Bled, je razložil, da podjetje ne ureja cvetličnih gred, kosijo pa travo v blejskih parkih, pometajo poti, obrezujejo žive meje in praznijo smetnjake ob jezeru.

Na Občini Bled so povedali, da za sajenje rož skrbi podjetje Flora, občino pa celoletna nasaditev gred v parku, pred občinsko stavbo in v koritih na promenadi ter vzdrževanje staneta 34 tisoč evrov. In kdaj bodo na gredah vendarle rože? Nič prej kot med 10. in 20. majem, so poudarili na občini.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.