Slovenija
18464 ogledov

Ljubljana: Tudi če ste gost lokala in želite na stranišče, morate plačati

McDonalds Anže Petkovšek McDonald's Cankarjeva v Ljubljani
Odločitev, da uporabo stranišča zaračunajo tudi gostom lokala, je stranke presenetila.

V novo odprti restavraciji na Cankarjevi ulici v Ljubljani veriga s hitro prehrano McDonald's ponuja nov koncept. Format restavracije je prilagojen mestnemu jedru, posebno pa jo dela to, da hrano pripravljajo šele po naročilu. Več o tem lahko preberete na tej povezavi.

Obiskovalce nove restavracije pa je neprijetno presenetilo dejstvo, da je treba za uporabo stranišča plačati 50 centov, piše 24ur.com. Omenjeni znesek se ne šteje kot dobroimetje, ki bi ga lahko nato unovčili pri nakupu hrane in pijače v restavraciji. V prihodnje naj bi to rešitev vpeljali.

McDonalds | Avtor: Anže Petkovšek McDonald's Cankarjeva v Ljubljani Anže Petkovšek

Za uporabo stranišča je treba v poseben avtomat vstaviti 50 centov, v nasprotnem primeru se oglasi kratek zvočni signal. Odločitev, da bo uporaba stranišča plačljiva, je posledica slabih izkušenj iz restavracije na bližnji Čopovi ulici, so pojasnili. Tamkajšnje toaletne prostore, ki so namenjeni gostom restavracije, namreč uporabi tudi veliko število ljudi, ki niso njihovi gostje, saj je restavracija na ulici, kjer je pretočnost ljudi visoka. 

Ob tem so še dodali, da imajo v novi restavraciji pred toaletnimi prostori dodatne umivalnike, kjer si gostje pred obrokom lahko umijejo roke, njihova uporaba pa je brezplačna.  

dezurni@styria-media.si
 

 
Komentarjev 16
  • radovednica 08:10 04.avgust 2022.

    Vso bedarijo iz pokvarjene, neživljenjske zahodne filozofije bodo prinesli, tako kot ta blesavi MC Donalds. Sicer pa kdor gre tja tisto gnilo, pokvarjeno, nezdravo brozgo jest, ki ti jo postrežejo umazani aziati, črnuhi in jugo ćefurji z usranimi rokami, ravnokar ...prikaži več prišli iz toaletnih prostorov, naj pa še plača uporabo sekreta!

  • dare326 07:24 04.avgust 2022.

    V tujini se to počne že stoletje, verjetno se je tudi pri nas pred ww2. Potem so prišli revolucionarji in so rekli, da tako pa ne gre, da bi za drugimi drek pucali in niso več čistili. Ne stranišč ne ...prikaži več karkoli drugega. Zato imamo še vedno svinjarijo.

  • gregor96 06:51 04.avgust 2022.

    saj imajo na vozičkih za odlaganje pladnjev polno praznih lončkov s pokrovčki