Slovenija
35 ogledov

Gostovanje v tujini vključeno, domače ne

mobitel pametni telefon iPhone Shutterstock
Tušmobil je ponudil paket, v katerem lahko dva GB vključenih podatkov prenesete tudi v tujini. Doslej je Telekom v sklopu paketa brez dodatnih opcij ponujal le, da v EU ne boste nikoli plačali več kot 2,90 evra na dan, Simobil pa tisoč minut dohodnih klicev.

Tušmobil je danes ponudil nov paket Svetovni Premium. Za 14,90 evra na mesec ponuja neomejene klice, SMS in MMS sporočila in 2 GB prenosa podatkov. To kvoto prenosa podatkov je izkoristiti tudi v EU, na Norveškem ali celo v ZDA. 

Doslej ni prenosa podatkov tujini v osnovnem paketu ponujal praktično nihče. Simobil v paketu Neskončni L (39,99 evra na mesec) vključuje tudi tisoč minut dohodnih klicev v EU. Telekom pa ponuja v paketu Neomejeni C za 29,95 evra na mesec omejitev porabe v EU. Kdor ima ta paket in gostuje v državi EU, bo namreč plačal največ 2,9 evra na dan. Za prenos podatkov v tujini pa je bilo treba dokupiti različne opcije. 

Gostovanje v tujini vključeno, domače pa ne

Tušmobilov paket Svetovni Premium pa ne vključuje porabe (klicev, sporočil niti prenosa podatkov) v nacionalnem gostovanju v omrežju Telekoma Slovenije. Tako lahko uporabnik v tujini pri določenih operaterjih podatke prenaša zastonj, če je v Sloveniji izven dosega Tušmobilovega omrežja in mu mobitel preklopi v Telekomovo omrežje, pa bo moral prenos podatkov plačati. Temu se lahko izogne z opcijo Nacionalno gostovanje, ki stane 2,90 evra na mesec. V tem primeru lahko vključene količine porablja tudi v Telekomovem omrežju, a mora, kot je mogoče razumeti s spletne strani Tušmobila, to opcijo vklopiti vsak mesec posebej.

Pakete z neomejeno količino klicev in sporočil in tudi nekaj prenosa podatkov je mogoče pri Telekomu dobiti za 23 evrov na mesec (Neomejeni B, 1 GB prenosa podatkov), pri Simobilu pa za 20,99 evra (Neskončni S). Ta paket vključuje 500 MB prenosa podatkov, ob vezavi za dve leti pa Simobil za celotno obdobje podari še dodaten GB prenosa podatkov na mesec.  

Komentarjev 2
  • korisnik_362 21:52 18.november 2014.

    Dixon, hvala za pohvalo, to z domačim gostovanjem ni provokacija, ampak opozorilo, saj se lahko aparat Tušmobilovega uporabnika v primeru samodejne izbire omrežja preklopi na Telekomovo omrežje in povzroča dodatne stroške, brez da bi uporabnik za to vedel.

  • Dixon 11:53 18.november 2014.

    Bravo avtor za korekten članek, čeprav ta provokacija z dejstvom, da nima domačega gostovanja v paketu ne pade na plodna tla. A ste že videli mobitel, ki bi nudil gostovanje v simobilovem omrežju? ali morda obratno?Končno je en ponudnik ...prikaži več za nizko ceno v paket vključil tudi prenos podatkov v tujini. Kapo dol tušmobilu za drzen in inovativen korak!