Slovenija
23 ogledov

Govor za 35 tisočakov

Pahor na zasedanju OZN. (Foto: Daniel Novakovič/STA) Žurnal24 main
Pahorjeva pot na Generalno skupščino OZN stala vsaj 35 tisočakov. Vseh računov sploh še ni.
7 tisočakov na osebo so zapravili Pahorjevi za pot v New York. Ker vseh računov še nimajo, bo strošek gotovo bistveno višji.

“Po do zdaj zbranih računih je imel kabinet predsednika vlade z obiskom v New Yorku 35.866,32 evra stroškov,” so nam na vprašanje, koliko jih je stal obisk na Generalni skupščini OZN, odgovorili iz kabineta Boruta Pahorja.

To še niso vsi stroški, saj so nam iz Pahorjevega kabineta sporočili, da o številkah še ne morejo govoriti, ker računa še niso prejeli.

Na pot s fotografom
Delegacija. S Pahorjem so šli vodja kabineta Simona Dimic ter svetovalca za zunanje zadeve in odnose z javnostmi Marko Makovec in Špela Vovk. Pravijo, da je delegacija majhna. S seboj so vzeli tudi uradnega fotografa.

Odpovedal, a vseeno šel
Pahor je sprva pot v New York zaradi poplav odpovedal, a je pozneje vseeno šel. Tako je moral kabinet z davkoplačevalskim denarjem poravnati stroške odpadlih načrtov in pozneje izvedenega obiska. Viri trdijo, da si je Pahor zelo želel nastopiti kot govornik na zasedanju generalne skupščine.

Na tridnevnem obisku ob robu skupščine se je sicer sešel z odhajajočim predsedujočim predsedstvu Bosne in Hercegovine Harisom Silajdžićem in nekaj drugimi državniki, pomembnejših srečanj pa v urniku ne najdemo, razen z generalnim direktorjem podjetja ACS – Xerox Lynnom Blodgettom, ki se po naših informacijah zanima za vlaganje v sistem avtocestnega nadzora. Hrvaška premierka Jadranka Kosor je denimo v sklopu obiska odprla newyorško borzo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.