Slovenija
56 ogledov

"Govori eno, dela drugo"

"Kolektiv PPP Postojna je v dopisu GPU zapisal, da želi ostati v Postojni, če ne Žurnal24 main
Na oglasni deski so izvedeli, da se bodo selili tudi sami, ne le uprava.
Po svetu se mreža policijskih postaj širi, uveljavlja se pravilo zlate ure, hitrega odziva, pri nas pa se gre očitno v drugo smer.
Darko Muhič, Gasilska zveza Postojna

Matjaž Šinkovec, namestnik direktorja generalne policijske uprave (GPU), je še pred nekaj dnevi dejal, da je prometna policijska postaja (PPP) samostojna policijska enota. Te naj se ne bi ukinjale. Zakaj potem seznam?" se sprašuje Jure Ocepek, predsednik Območnega policijskega sindikata (OPS) Postojna. Policiste PPP Postojna je namreč presenetil predlog na oglasni deski, naj se štirje policisti razporedijo v Ljubljano, preostalih osem pa naj gre v Koper. Zraven je bil tudi seznam, na katerega so se morali vpisati štirje kandidati za Ljubljano.

GPU spremenila mnenje
Kot so nam potrdili na GPU, je delovna skupina ugotovila, da bi bilo smiselno združiti dve PPP, postojnsko s koprsko in krško z novomeško, a da se število policistov na terenu ne bo zmanjšalo. Možnost selitve postojnske PPP deloma v Ljubljano, deloma v Koper pa naj ne bi bila več aktualna. Še pred kratkim so na GPU sicer zatrjevali, da bodo po ukinitvi policijskih uprav prometno postajo (poleg splošne) zadržali na območju, na katerem že zdaj opravlja naloge.

V sindikatu so nasprotno prepričani, da bo takšna reorganizacija število policistov na terenu zmanjšala, posledica pa bodo višji potni stroški, ker se bodo morali na delo voziti dlje. Odzivni čas in varnost občanov se bosta po njihovem mnenju poslabšala.

Štucin na boljše?
Podatke s seznama je morala PPP sporočiti direktorju uprave Iztoku Štucinu. Po ukinitvi uprave se njegovo delovno mesto ukinja, neuradno pa naj bi Štucin odšel na boljše delovno mesto v Koper ali Ljubljano.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.