Slovenija
18 ogledov

Govorice: letos nova iPhona, ne pa tudi iPad

iPhone 4 Reuters
Apple bo čez nekaj tednov naznanil nov model kultnega telefona iPhone. Po informacijah z Wall Streeta pa bo predstavil kar dva modela. Novega iPada pa naj letos še ne bi dočakali.

Apple bo po pričakovanju analitika Marka Moskowitza iz investicijske banke J. P. Morgan kmalu izdal kar dve novi napravi. Šlo naj bi za nov model pametnega telefona iPhone, hkrati pa naj bi Apple izdal še nekoliko predelano različico zdajšnje generacije mobilnega telefona.


"Po naših podatkih bo iPhone 5 manjši in lažji ter bo sposoben delovanja v omrežjih po vsem svetu. Druga naprava, imenovana iPhone 4 plus, pa bo osnovana na četrti generaciji in bo usmerjena v srednji razred mobilnih telefonov, ključni trg pa bo Kitajska," je po pisanju Cneta sporočil Moskowitz.

Zdajšnji model naj bi nadomestil predhodnika, iPhone 3GS na dnu Applove ponudbe mobilnikov.

Z iPad 3 se Applu še ne mudi

Hkrati pa naj se gigantu ne bi mudilo z zamenjavo obstoječe generacije tabličnih računalnikov iPad. Da se jim na tem področju ne mudi, pa je po pisanju Moskowitza kriva predvsem odsotnost prave konkurence. "Motorola in RIM (proizvajalec BlackBerryjev) sta razočarala. Imeli smo tudi možnost testirati tablice proizvajalca Sony. Niso nas navdušile," je povedal Moskowitz.

Poleti so se sicer pojavile govorice, da namerava Apple nov tablični računalnik na trg poslati še letos. Naprava naj bi imela izboljšan zaslon in nosila ime iPad 2 Plus.

Da iPad 3 luči sveta še ne bo tako kmalu ugledal, govorijo tudi podatki, da bi bilo zelo težko množično proizvajati zaslone s še višjo resolucijo od zdajšnjih modelov. Poleg tega naj bi bili štirijedrni procesorji A6, ki naj bi poganjali naslednjo generacijo iPada, na voljo šele v sredini prihodnjega leta, še piše Cnet.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.