Slovenija
28 ogledov

Govorice: Samsung prevzema Blackberry

Blackberry Reuters
Samsung naj bi bil za BlackBerry pripravljen odšteti 7,5 milijarde dolarjev. Vrednost delnic kanadske družbe je zaradi govoric o prevzemu danes poskočila skoraj za tretjino.

Pri Blackberryu sicer zanikajo navedbe Reutersa, češ da se s Samsungom o morebitnem nakupu njihovega podjetja niso pogovarjali. 

Vrednost njihovih delnic se je povzpela za 30 odstotkov na 12,63 dolarjev, po zanikanju novice je delnica padla za 15 odstotkov. 

Samsung naj bi za BlackBerry plačal 7,5 milijarde evrov

Reuters je zjutraj objavil novico, da namerava južnokorejski elektronski gigant za 7,5 milijarde dolarjev kupiti BlackBerry. Zanimali naj bi ga predvsem patenti, ki jih ima kanadska družba na področju poslovne telefonije. 

Predstavniki obeh družb naj bi se, tako Reuters, srečali prejšnji teden, da bi dorekli posel. 

Medtem je tudi iz Samsunga prišlo sporočilo, v katerem vodsto podjetja zanika, da bi imelo načrte za prevzem BlackBerrya. Navedbe medijev so povsem neosnovane, so zapisali v korejski družbi.

 
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.