Slovenija
28 ogledov

Govorniki po meri vlade

Strokovne vidike so predstavili predstavnik ministrstva Zoran Kotolenko (levo), Žurnal24 main
Malo delo. Študentski sveti zanikajo, da bi pred tribuno nastali pritiski.

“Na javni tribuni o zakonu o malem delu na ekonomski fakulteti (EF) v Ljubljani bodo po novem kot predstavniki stroke spregovorili samo zagovorniki malega dela,” nas je opozoril vir.

V ospredje zagovorniki
V vabilu, ki ga je že prejšnji teden objavila Študentska organizacija EF, so bili kot govorniki na včerajšnji javni tribuni navedeni Zoran Kotolenko z ministrstva za delo in odkriti nasprotniki malega dela Jernej Vrtovec (MSi), Vito Rožej (Zares), Rok Primožič (namestnik predsednice Študentske organizacije Slovenije), poleg teh pa še rektor ljubljanske univerze Stane Pejovnik in Dejan Radunić (podmladek Zaresa).

Za referendum
Poziv. Študentski sveti so že pozvali k oddaji podpisa za referendum o malem delu, ker bi to po njihovem mnenju obogatilo vsebinsko razpravo o zakonu. O zakonu menijo, da ni “najbolj ustrezen”.

V vabilu, ki so ga na spletnih straneh EF objavili danes, pa so zapisali, da bosta strokovne vsebine z vidika trga dela predstavila Kotolenko in predstavnik stroke Bogomir Kovač, ki je do nekaterih rešitev v zakonu kritičen, sicer pa malo delo podpira. Preostale goste so navedli kot tiste, ki so se “odzvali vabilu študentskega sveta EF”.

“Po posvetovanju s fakulteto smo ugotovili, da manjka del strokovne podlage, zato smo k sodelovanju povabili še Kovača,” so pojasnili v študentskem svetu (ŠS) EF, ki je bil organizator javne tribune.

Predsednik ŠS Univerze v Mariboru Danijel Vuk je ob tem povedal, da 21. januarja tudi sami organizirajo okroglo mizo. “Povabili bomo tako zagovornike kot tiste, ki se z zakonom ne strinjajo. Ne pričakujemo pritiskov in jih tudi ne bomo dovolili,” je dejal.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.