Slovenija
31 ogledov

Grad Bled rešuje zagato

Blejsko podjetje OGP Grad Bled bo do konca maja dokončalo gradnjo nadomestne hiš Žurnal24 main
Vovkovi. Selitev konec maja. Občina prekinila pogodbo s prvotnim izvajalcem.

 “V torek smo začeli dela in za zdaj ne vidim težav, da jih ne bi opravili v zakonitem roku, to je do konca maja,” je dejal Roman Beznik iz podjetja OGP Grad Bled.

Prekinili pogodbo
Nesprejemljivo
. Podjetje A-git 2000 naj bi hišo za družino Vovk po prvotnem dogovoru z občino zgradilo za 364 tisoč evrov, lani pa je za dodatna dela od občine zahtevalo še 140 tisoč evrov in 22. oktobra delo prekinilo.

To podjetje bo dokončalo tisto, kar bi moralo podjetje A-git 2000, ki je bilo z razpisom izbrano za graditelja nadomestne hiše za Vovkove v Lescah. Njihovo hišo v neposredni bližini leškega letališča bodo namreč zaradi prestavitve vzletno-pristajalne steze porušili. Podjetje A-git 2000 je med gradnjo od investitorja, Občine Radovljica, zahtevalo še aneks v višini 140 tisoč evrov za dodatna dela, česar pa občina ni sprejela in je enostransko prekinila pogodbo. Zato se je znašla v zagati, kajti rok za izgradnjo je kratek; dela morajo biti zaključena do konca maja, sicer bo morala občina Vovkovim za vsak zamujeni dan plačati 640 evrov.

O delih sodni cenilec
“OGP Grad Bled je bil na prvem izboru na drugem mestu in z njim smo podpisali pogodbo na ključ v višini 224 tisoč evrov. Podjetju A-git 2000 pa smo do zdaj plačali okoli 54 tisoč evrov. Koliko del je bilo opravljenih, bodo pokazale ugotovitve sodnega cenilca, se pa s podjetjem poskušamo dogovoriti o nespornem delu plačila,” je pojasnil radovljiški župan Ciril Globočnik. Beznik pa je povedal, da z družino Vovk ta čas ni odprtih vprašanj in da so uskladili njihove želje z možnostmi.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.