Slovenija
149 ogledov

Grad Bled v prisilni poravnavi

“Nisem ponosen na to, kar smo morali narediti, menim, da smo se za prisilno pora Žurnal24 main
Prisilka. Strategija za rešitev blejskega gradbenega podjetja. Denar za plače je, odpuščanj ne bo.

“Prisilna poravnava je del strategije za rešitev podjetja iz težav, v katerih smo se znašli,” je včeraj za Žurnal24 dejal Roman Beznik iz podjetja Grad Bled.

Podjetje ima hude likvidnostne težave in je v prisilni poravnavi od prejšnjega četrtka. Kot je pojasnil Beznik, jim podjetja dolgujejo več kot dva milijona evrov, med njimi tudi SCT, ki jim dolguje okoli 30 tisoč evrov. “Nismo mogli več normalno poslovati in plačevati obveznosti, bremenijo nas banke, konkurenca z nerealnimi cenami. Seveda je krivda naša, toda stanje v gradbeništvu je katastrofalno in poslovanje kaotično,” je dodal.

“Projekti končani v roku”
V Gradu Bled je okoli 40 zaposlenih. Beznik je zatrdil, da nihče ne bo ostal brez službe in tudi brez plače ne. V podjetju upajo, da jim bo uspelo izterjati čim več dolžnikov in čim prej poplačati upnike. “Ni problem iztožiti denar od dolžnikov, pač pa ga izterjati,” je dejal Beznik. Prisilka tudi ne bo vplivala na izvedbo začetih projektov. “Vsi bodo končani v predvidenih rokih,” je sklenil.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.