Slovenija
20 ogledov

Grad bo privlačnejši

Za milijon evrov vredno investicijo ureditve starega jedra Grad je Občina Bled p Žurnal24 main
Obnove. Urejanje starega jedra z evropskim denarjem. Lotili so se tudi cest.

Bled. Delavci Cestnega podjetja Kranj urejajo blejsko staro jedro Grad, ki je tretji večji projekt, za katerega je občina pridobila evropski denar.

Uredili bodo trg pri vaški lipi in pri Šmonu, ki bosta delno tlakovana z granitnimi kockami, delno asfaltirana, prenovili pa bodo tudi 700-metrski odsek Grajske in Riklijeve ceste ter zamenjali vodovodno omrežje. “V starem jedru Grad ne bomo uredili le cest, pač pa tudi celotno komunalno infrastrukturo, namestili bomo novo javno razsvetljavo in zgradili pločnik. To bo pridobitev za stanovalce, želimo pa si, da bi omenjeni del Bleda tudi bolj zaživel in da bo privlačnejši za turiste, ki gredo peš na Blejski grad,” je dejal župan Janez Fajfar.

Čaka tudi Bohinjska Bela
Evropski sklad za regionalni razvoj
. Na obnovo vaškega jedra čakajo tudi na Bohinjski Beli, Občina Bled pa na nov razpis za evropska sredstva, projektna dokumentacija zanj je že pripravljena.

Ceste bodo varnejše
Dela bodo stala milijon evrov, od tega je občina pridobila dobrih 840 tisoč evrov evropskih sredstev iz Evropskega sklada za regionalni razvoj. Dela so začeli na območju Grajske ceste, od križišča pri Infrastrukturi Bled do penziona Bledec – med gradnjo bodo občasne zapore cest –, končali pa naj bi jih predvidoma do začetka poletne sezone.

Obnavljajo tudi lokalno cesto Bled–Podhom, ki povezuje Bled z Gorjami in sotesko Vintgar ter je v zelo slabem stanju, po obnovi pa bo varnejša tudi za pešce in kolesarje. Izvedba prve faze obnove bo stala 140 tisoč evrov, od tega bo dobrih 80 odstotkov denarja zagotovila država, preostalo pa Občina Bled.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.