Slovenija
85 ogledov

Grad bo zasijal v ognju

Lani si je Erazmov viteški turnir ogledalo več kot sedem tisoč obiskovalcev. (Fo Žurnal24 main
15. Erazmov viteški turnir. Letos dva dni. Jutri Noč ognja in zabave.

“Sobotna Noč ognja in zabave bo obiskovalcem ponudila ogled nočnega obleganja gradu, srednjeveške plese, igre z ognjem ter zabavo ob srednjeveški glasbi skupine Trollferd pozno v noč. Predjamski grad bo na ogled vse do polnoči,” Dragan Kikovič, organizator prireditve iz družbe Turizem Kras, razkriva letošnjo novost, ki bo uvod v tradicionalni nedeljski srednjeveški turnir.

250 nastopajočih

V soboto brezplačno
Vstopnina. Za vstop v Predjamski grad bo za obiskovalce prireditve v nedeljo veljal 50-odstoten popust. Vstopnina na turnir za otroke od šestega do 14. leta bo dva evra, za odrasle pa deset evrov.

Erazmov turnir, ki obuja legendo o Erazmu Predjamskem in obleganju gradu, je ena od največjih in najprepoznavnejših srednjeveških prireditev v Sloveniji. Letos bo na prireditvi nastopilo več kot 250 posameznikov in nastopajočih gostujočih viteških skupin iz Italije, Hrvaške in Slovenije.

Glumači, čarodej, plesalka
Prizorišča srednjeveškega dogajanja bodo po vsej Predjami. Na rustikalnih stojnicah bodo svojo robo razstavljali mojstri stare obrti, obiskovalce bodo zabavali glumači, čarodej, godci in orientalska plesalka, Janez Svetokriški bo predstavil svoje pridige, pod lipo pa bo tudi srednjeveška pojedina.

Ves dan bodo potekale tudi otroške delavnice.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.