Slovenija
23 ogledov

Grad dobil novo priložnost

Bled Renata Reneja Škrjanc
Bled. Prenovili staro jedro Grad. Prizorišče kulturnih in turističnih prireditev.

Turizem. “Za občino je ta projekt zelo pomemben, saj smo uredili del središča Bleda. Jedru Grad smo vrnili veljavo,” je ob koncu projekta dejal Janez Fajfar, blejski župan.

Pri prenovi starega jedra Grad so se lotili Grajske in Riklijeve ceste ter trgov pri lipi in pri Šmonu, novi pa so tudi vodovod, kanalizacija in javna razsvetljava z novimi svetilkami, ki so jih izdelali v podjetju Uko Kropa. Prenova je stala 682 tisoč evrov, od tega je dobrih 565 tisoč evrov evropskih sredstev, Občina Bled je zagotovila okoli 116 tisoč evrov.

Gre za projekt, ki ga z nepovratnimi sredstvi financira Evropska unija, in sicer iz Evropskega sklada za regionalni razvoj, dela pa so končali tri mesece pred predvidenim rokom. “Pridobiti smo morali zelo obsežno dokumentacijo, vendar smo obnovo zelo hitro končali,” je povedal Fajfar.

Povezava s promenado

Župan je izrazil upanje, da bo staro jedro Grad znova postalo središče Bleda, privlačno za turiste. Prenova omogoča povezavo jezerske sklede s športnim parkom in blejskim gradom ter starega jedra Grad z blejsko promenado.

Kot so poudarili ob odprtju, bo pomemben del ponudbe kulturne dediščine, domačini, turistično gospodarstvo in obrtniki pa imajo možnosti za razvoj turistične ponudbe.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.