Slovenija
162 ogledov

Grad: Plačujem za barko!

Kot pravi Grad, za eno barko že plačuje, za drugo pa še bo. Žurnal24 main
Izolski podžupan Darko Grad zanika obtožbe o zlorabi položaja glede priveza, čiščenja marine in gradbenih poslov.
"Ali mislite, da bi si umazal ime zaradi par tisoč evrov?" nas je vprašal izolski podžupan Darko Grad. "Dovolj dobro mi gre, da mi to ni potrebno, sploh pa sem se za podžupansko funkcijo odločil za to, ker bi rad pomagal Klokočovniku," dodaja in pokaže papirje, da bi se prepričali na lastne oči. Preverjali smo namreč tudi, ali drži govorica, da za svojo nekaj več kot petmetrsko barko v izolski marini ne plačuje stroškov priveza. Iz dokumentov je res razvidno, da je podjetje Porting Grada opominjalo k plačilu. Prvi opomin za neplačane obveznosti za privez v višini 337 evrov je dobil 13. septembra lani. Občinsko računovodstvo je dolg po nalogu podžupana poravnalo 3. novembra lani, in sicer v breme njegove neprofesionalne podžupanske plače.

Konflikt interesov?
 

Kako poslujejo Gradovi

Podjetje Pacor, last žene Darka Grada Miloslave Miholjčić, posluje od leta 2005 ter je v naslednjem letu povečalo prodajne prihodke na 120 tisoč evrov. Čisti dobiček podjetja se je zmanjšal iz nekaj več kot dva tisoč na 263 evrov. Za podjetje Grad Koper v bazi Gvin ni podatkov o poslovanju. Po javnih podatkih pa so mu tri banke konec lanskega leta za dober mesec blokirale račun. Podjetje Subije Tajroskega je imelo predlani 1,7 milijona evrov prodajnih prihodkov in 20 tisoč evrov dobička.

"Drži, da podjetje moje soproge, čistilni servis Pacor, opravlja storitve v marini, a po moje to ni protizakonito," pravi Grad. Podjetje posluje od leta 2005 in je v naslednjem letu po začetku prodajne prihodke povečalo na 120 tisoč evrov. Čisti dobiček podjetja se je zmanjšal z nekaj več kot dva tisoč na 263 evrov. Za podjetje Grad Koper v bazi Gvin ni podatkov o poslovanju. Po javnih podatkih pa so mu tri banke konec lanskega leta za dober mesec blokirale račun. Podjetje Subije Tajroskega je imelo predlani 1,7 milijona evrov prodajnih prihodkov in 20 tisoč evrov dobička. Glede očitkov, da njegovo gradbeno podjetje pridobiva posle v izolski občini, pa Grad pravi: "Delam v Divači, tam prenavljamo hišo z enajstimi stanovanji, in na Kozini, torej daleč od Izole." Spomnimo, Grad ima tudi gostinski lokal na Bonifiki.

Kupil avtošolo
"Za tiste, ki bodo spraševali, kaj imam z avtošolo I&I, naj povem, da sem poleg nekaj več kot osem metrov dolge barke, ki bo namenjena oddajanju in je od januarja privezana prav tako v izolski marini (papirje zanjo pa še urejam), kupil tudi avtošolo. Moj makedonski prijatelj Subija Tajroski, ki se prav tako ukvarja z gradbeništvom, pa v povprečju na javnih razpisih dobi manj poslov kot drugi. Če na primer druga gradbena podjetja dobijo pet poslov, predvsem gre za obnove fasad občinskih stanovanj, ki jih upravlja Stavbenik, jih on dobi tri. Odpiranje ponudb na razpise je v občinski sejni sobi, pri odprtih vratih, lahko jim prisostvujete tudi vi, če želite," vabi Grad.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.