Slovenija
28 ogledov

Gradbeni delavci bodo stavkali

Cestni delavec Shutterstock
Delavci ostali brez plač, regresov, prispevkov. Sindikat delavcev skupine Ceste mostovi Celje prihodnji teden začenja stavkati.

"Si lahko predstavljate gradbene delavce, ki delajo na soncu, na 35 stopinjah Celzija, brez vode in brez plače za opravljeno delo, s katero bi si lahko privoščili vsaj sendvič. Očitno se farsa v gradbeni dejavnosti nadaljuje v Celju. Banke upnice denarja nimajo, pomagati pa ne morejo ali morda celo nimajo interesa. Se potaplja še eno nekoč izjemno gradbeno podjetje? So mreže gradbenih baronov tudi tokrat premočne in bodo posledice – zanko okoli vratu dobili delavci?" svoje obvestilo o stavki začenja Sindikat delavcev skupine Ceste mostovi Celje.

Stavko v hčerinskem podjetju Lid bodo začeli prihodnji torek in pri njej vztrajali, vse dokler med sindikatom in Lidom ne bo dosežen dogovor.

Brez plač, prispevkov, regresa ...

Delavci zahtevajo takojšnje izplačilo celotne plače za mesec maj, izplačilo vseh zapadlih in neplačanih prispevkov in davkov od plač za obdobje od maja 2011 do maja 2012, izplačilo stroškov v zvezi z delom za mesec maj, plačilo preostalega in neizplačanega dela regresa za letni dopust za leto 2011 in leto 2010 ter možnost koriščenja presežkov opravljenih ur ali napotitev delavcev na čakanje, ker delodajalec ne more zagotavljati dela, do popolnega izplačila plače za mesec maj.


Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.