Slovenija
23 ogledov

Gradbeniki še na udaru

Forto Turk in Vojko Korošec sta predstavila stanje v nekaterih družbah na Celjsk Žurnal24 main
Zadnje leto je brez dela ostalo več kot tisoč ljudi.

“Steklarna Rogaška, ki ji niti ne uspe slediti vsem naročilom, toliko dela ima, je edina veliko zaposlovala, med drugim okoli 60 delavcev nekdanje Steklarske nove,” je povedal Forto Turk, sindikalist območne organizacije ZSSS.

Stečajna brije norca?
Letos je na širšem Celjskem ostalo brez dela več kot tisoč ljudi, največ v gradbeništvu, a brez Vegrada. In ravno v tej panogi je še pričakovati pretrese. “Ne vemo, kaj bo z Ingradom Gramatom, ki je vezan na mariborski CPM, medtem ko je nekoliko bolje pri obrtnikih, kjer so nekateri zelo zadovoljni, drugi pa manj,” je dejal Turk.

“Zgovoren je podatek, da je bilo na Celjskem pred 20 leti v tekstilni branži zaposlenih kar 8.600 ljudi, danes le še 600,” je omenil Turk in dodal, da je ta čas že v likvidaciji tudi vranski Inde. “V stečaj so šla tudi kar štiri lesna podjetja. In v primeru Bohorja lesa ne morem mimo pisma, ki ga je stečajna upraviteljica Mojca Breznik poslala vsem upnikom, torej tudi delavcem, češ, naj prispevajo do sedem tisoč evrov, da bo vložila tožbe zoper nekdanjega direktorja Petra Pusserja. Kot bi brila norca iz ljudi, ki so ostali brez devetih plač, in je to, kar so dobili iz jamstvenega sklada, verjetno tudi vse, saj je bilo podjetje brez lastnega premoženja. Vse je bilo na lizing,” je poudaril Turk.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.