Slovenija
462 ogledov

Gradbeno dovoljenje za 300 tisočakov

Klavdij Mally Barbara Milavec
Sodišče. Na sojenju Klavdiju Mallyju je Vojko Mlakar potrdil besede Gašparja G. Mišiča o izsiljevanju.

"Sin enega od glavnih projektantov Kraškega zidarja mi je ponudil, da mi lahko priskrbi spremenjeno gradbeno dovoljenje proti plačilu 300 tisoč evrov. To dovoljenje pa je lahko zagotovil samo Klavdij Mally,” je dejal Vojko Mlakar iz družbe Artes nepremičnine, ki je v Portorožu gradila vilo Artes (krajani so jo poimenovali Močerad). Na koprskem sodišču je včeraj potekal kazenski postopek proti Mallyju, nekdanjemu vodji oddelka za okolje in prostor na piranski upravni enoti, kjer mu očitajo domnevno jemanje podkupnine. Mlakar je potrdil, da mu je Gašpar G. Mišič res pripovedoval, da naj bi Mally od njega zahteval stanovanje v Mišičevi Rezidenci Park Lucija oziroma poslovni prostor v zameno za gradbeno dovoljenje.

Podmazati z viskijem?

Jože Bajec, nadzornik pri gradnji Mišičeve rezidence, ki je predlagal, da bo treba Mallyja podmazati, je zatrjeval, da je s tem mislil zgolj na malico ali viski. “Ko smo govorili o besedi podmazati, ni bilo mišljeno, da bi ga podmazal z oljčnim oljem, ampak smo konkretno govorili o stanovanju in poslovnem prostoru," pa je vztrajal Mišič.

Komentarjev 2
  • Kamilaga Maksut 16:52 12.julij 2011.

    BRAVO MALLYJI SVET JE MALI

  • Sonči 08:39 07.julij 2011.

    Podmazati s "flaško"? Dajte no, verjamem Gašparju. Hec pa je, da sta svoje čase (verjetno Mallyjevi apetiti še niso segali v nebo) kar uspešno sodelovala. Sama sem žrtev posledic na tak, nelegalen način izdanega dovoljenja. Izvajalec je bil Mišič, avtor ...prikaži več dovoljenja "po pomoti" pa Mally. Pohvala Virantu, da je presekal ta vozel - škoda le, da brez prave kazni.