Slovenija
69 ogledov

Gradbincem so se v Postojni tako udrla tla

Kraška jama v Postojni Tomaž Jeraj
Gradbince, ki blizu železniške postaje v Postojni postavljajo temelje za portale z električno napeljavo, je presenetila narava.

Pod njimi je v tleh zazijala luknja, ki vodi do okoli 40 metrov globoke jame. Na desetih metrih, kjer je grlo, se je zagozdila skala, nanjo pa se je usulo okoli deset kubičnih metrov materiala, ki je prehod zaprl.

"Jamarji so šli pogledati v notranjost. Gre za globljo luknjo, a se je vanjo vsulo toliko materiala, da je vhod neprehoden. Riniti naprej je prenevarno, zato se bo jama zdaj zasula in zabetonirala," nam je povedal Tomaž Jeraj, ki je jamo kopal.  

Jamarji naprej niso mogli.

So pa po besedah Jeraja preverili material: "Rekli so da je trdna skala in da se ne more nič zgoditi. Zato naj nevarnosti za železniške tire ne bi bilo. Zadeva bomo sanirana, kot je treba." 

Tkole sm ga pa jest notr dal....

Posted by Tomaz Jeraj Veliki Cankar on Tuesday, 10 November 2015

 

Podrobnosti o sanaciji jutri

Na Slovenskih železnic pravijo, da teren pregledujejo strokovnjaki, jutri pa se bodo odločili, na kakšen način bodo zadevo sanirali. "Običajno se v takih primerih naredi betonski čep," pojasnjujeo na železnicah.

Dodajajo, da je proga trenutno zaprta zaradi del na elektro omrežju, zapora pa bo predvidoma trajala do nedelje. "Vsekakor ni nobenega tveganja za ljudi," poudarjajo.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.