Slovenija
27 ogledov

Gradbišče naj bi znova oživelo

Na gradbišču Eda centra je v grobem končano prvo nadstropje nad zemljo. Manjka j Žurnal24 main
Eda center. Gradnja že en mesec stoji. Predah naj bi za september predviden konec gradbenih del podaljšal le za mesec ali dva.

Nova Gorica.Terminsko resda nekoliko zamujamo, a to ni nič katastrofalnega. To ne pomeni, da bomo Eda center odprli leto pozneje, kot smo predvidevali, ampak le kakšen mesec, dva,” je včeraj dejal Simon Klaut, vodja marketinga v družbi Euroinvest. Eda center so v središču Nove Gorice začeli graditi maja 2008, 60 metrov visok objekt, ki naj bi postal gospodarsko središče regije, pa naj bi bil po prvotnih načrtih končan septembra letos. A gradbišče že lep čas sameva. Stroji ne brnijo, delavcev ni, po mestu pa se šušlja, da je tudi Euroinvest podlegel gospodarski krizi. “Za zdaj ni kriznih scenarijev. Nobenega od zaposlenih še nismo odpustili,” je govorice zanikal Klaut.

Ostajajo optimisti
Glede zaustavitve del na gradbišču je vodja marketinga na Euroinvestu dejal, da so po novoletnih dopustih, ki so se zavlekli do polovice januarja, delali še kakšna dva tedna, potem pa so dela na zunanjem gradbišču obstala. Že čez dva tedna pa naj bi bilo na gradbišču spet živahno. “Dela so bila zaustavljena tudi zato, ker se z gradbeniki pogajamo, da bi bila investicija čim nižja,” je pojasnil Klaut.

Ta je septembra zagotavljal, da se jim je investicija v gradnjo Eda centra zaradi gospodarske krize pocenila z 38 milijonov na 31,5 milijona evrov, včeraj pa je zatrdil, da ostajajo pri isti številki. Čeprav so razmišljali o tem, da bi pod prihodnjim Eda centrom že to pomlad odprli garažno hišo, se jim to ni izšlo, glede oddaje oziroma prodaje trgovskih in poslovnih prostorov oziroma stanovanj pa ostajajo optimisti.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.