Slovenija
24 ogledov

Gradbišče namesto poti

Zaporo zaradi gradbenih del je lastnik stanovanjske hiše Pod Stražo postavil sam Žurnal24 main
Samovoljno. Blejec zaprl Riklijevo pot na Stražo. Prijava inšpektoratu.
Žalostno, toda resnično. Očitno vsak lahko počne, kar hoče in kjer hoče. Tudi to, da zapre priljubljeno sprehajalno pot na Stražo.
Domačin sprehajalec

Bled. Blejci so zgroženi nad početjem lastnika stanovanjske hiše v ulici Pod Stražo, saj je zaradi zasebne gradnje s plastičnimi trakovi zaprl javno sprehajalno pot, prvo Riklijevo pot na Stražo, ki jo sprehajalci uporabljajo že vsaj sto let in je ena od bolj priljubljenih poti na Stražo, ker je položnejša od drugih pristopov. Pot je namreč že skoraj en mesec gradbišče, na njej pa so namesto sprehajalcev delavci in gradbeni stroji.

Ukrepal občinski redar
Krajani in sosedje gospoda Petra Gluharja so nas obvestili, da ta izvaja posege na poti na Stražo, vse pa so tudi dokumentirali. Dežurni redar je opravil ogled kraja, po pregledu celotne dokumentacije smo zadevo 16. maja posredovali v reševanje pristojnemu Inšpektoratu RS za okolje in prostor, Območni enoti Kranj,” je včeraj povedal Janez Fajfar, blejski župan, in dodal, da so bili v občinski upravi šokirani nad videnim na fotografijah in da upajo, da bo pristojni inšpektor čim prej ukrepal in ustavil gradnjo. “Mi smo stanje lahko le fotografirali in dokumentacijo predali občinski upravi, drugih pristojnosti pa v tem primeru nimamo,” je pojasnil Boris Sodja, vodja Medobčinskega redarstva občin Bled in Bohinj. Za javno pot skrbi Občina Bled, oziroma, kot je pojasnil Mirko Ulčar, direktor Infrastrukture Bled, po naročilu občine delavci podjetja, letos pa so jo urejali člani blejskega turističnega društva in poskrbeli, da ni zaraščena.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.