Slovenija
16 ogledov

Gradil bo na pokopališču

ante guberac Barbara Milavec
Ankarančani. Z župnikom bodo zaradi gradnje tožili na upravnem sodišču.

"Pa to je vse brezveze; gradbeno dovoljenje je pravnomočno, v desetih dneh bomo začeli graditi," pravi Ante Guberac iz podjetja Grafist, sicer 49. na lestvici najbogatejših Slovencev, o projektu Morske vile. Nasprotujejo mu v Ankaranu, kjer so na tem območju imeli zgrajeno pokopališče z mrliško vežico, potem pa je občina namembnost zemljišča spremenila.

"Iz vežice dnevna soba"

"Nesprejemljivo se mi zdi, da bodo iz že zgrajene mrliške vežice uredili dnevno sobo, zraven pa še bazen. Do konca meseca bomo skupaj z župnikom sprožili upravni spor, vložili tožbo na upravnem sodišču in izpodbijali gradbeno dovoljenje ... V Kopru na pokop v Ankaranu, ki zdaj nima pokopališča, čaka kar 60 žar," opisuje Gregor Strmčnik, predsednik Krajevne skupnosti Ankaran. Ker nasprotujejo pozidavi, pred vsako občinsko javno dražbo morebitne kupce pozivajo, naj ne kupujejo parcel v Ankaranu. Do poletja pa bodo na ustavno sodišče vložili tudi pobudo za presojo, kako se lahko razpolaga z nerazdeljenim premoženjem do ustanovitve samostojne občine Ankaran.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.