Slovenija
124 ogledov

Gradili bodo bloke

Zdaj še sol za posipanje, nekoč pa bodo tu bloki. (Foto: Nada Černič Cvetanovski Žurnal24 main
Stara rudniška stavba. Na njenem mestu bo podjetje Vipso gradilo stanovanja.

Senovo. “Na območju nekdanje rudniške separacije naj bi zrasle vrstne hiše, pa tudi hotel,” nas je opozoril bralec, ki se sprašuje, kaj se je zgodilo z objekti, ki naj bi bili sezidani namesto stare rudniške stavbe. Ta po njegovem mnenju kazi podobo kraja.

Bloki bodo
Narejen je že idejni projekt, gradili bomo bloke,” je za Žurnal24 povedal Franc Kelhar, direktor družbe Vipso, lastnik tistega dela rudniške stavbe, ki jo je imel prej v lasti Ferdinand Božičnik. “Stare objekte bomo porušili; vem, da so videti grdo, tako kot še marsikaj na Senovem,” se je na naš očitek odzval Kelhar in dodal, da bo bloke začel graditi kmalu oziroma takrat, ko bo čas za to. Ker je Vipso družba za gradbeništvo, komunalo in vzdrževanje, ima zdaj v teh objektih deponijo peska in soli za zimsko posipanje cest.

110 tisoč evrov je stal nakup Božičnikove oziroma rudniške stavbe.

Prodaja z razpisom
Star rudniški objekt je bil prej last Mizarstva Ferdinand Božičnik, ki je imelo z njim svoje načrte. Med drugim si je lastnik želel, da bi imel v nekdanji upravni stavbi rudnika, ki je zdaj last občine, manjši hotel. Mizarstvo je zdaj v stečaju, podjetje Vipso pa je maja kot najugodnejši ponudnik na razpisu ta objekt s pripadajočimi 3.500 kvadratnimi metri zemljišča kupilo in zanj odštelo 110 tisoč evrov.

Občina ni bila interesent
Omenjeno premoženje je bilo v zasebnih rokah in mi se nismo zanimali za nakup,” je povedal krški župan Franc Bogovič. Tudi iz potrdila o namenski rabi prostora, ki ga je lani izdala občina, razberemo, da ima omenjena nepremičnina status stavbnega zemljišča in da občina ni uveljavljala predkupne pravice oziroma ni sprejela odloka, s katerim bi določila območja uveljavljanja predkupne pravice.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.