Slovenija
57 ogledov

Gradis Celje: javna dražba neuspešna

Gradis gradnje Ptuj naj bi bil v težavah tudi zaradi neplačevanja podizvajalcem. Žurnal24 main
"K dražbi ni pristopil noben ponudnik," je danes na prvi javni dražbi Gradisa Celje dejal stečajni upravitelj Zlatko Hohnjec in dražbo zaključil kot neuspešno.

Za izklicno ceno pet milijonov evrov se je prodajal del stečajnega premoženja, ki v naravi predstavlja tesarsko in mehanično delavnico, skladišče, upravno stavbo in betonarno.

Drugič po tržni ceni

Hohnjec je pričakovan razplet pričakoval, saj je bila izklicna cena, pri kateri so vztrajali Gradisovi upniki, višja od ocenjene tržne, ki znaša 3,2 milijona evrov. Stečajni upravitelj bo zato še ta teden pripravil predlog za razpis druge javne dražbe, na kateri bo izklicna cena za omenjeno premoženje enaka tržni.

Skupna površina zemljišč, ki so bila predmet prodaje, sicer znaša skoraj 20 tisoč kvadratnih metrov.

V stečaju od marca

Spomnimo, da je družba šla v stečaj konec marca letos, na zavod za zaposlovanje pa je bilo napotenih 149 zaposlenih. Kot razlog za uvedbo stečaja je predsednica uprave Gradisa Celje Lidija Žagar takrat navedla prejšnje razmere, ko niso dobili plačanih 20 milijonov evrov za gradnjo poslopja Planeta Tuš v Kranju, ter nove, med katerimi so bili ključni nepodpisana pogodba z Mercatorjem, neodobritev bančnega posojila svojemu kupcu, investitorju Spektra Investu, ter dejstvo, da je imel Gradis Celje v prvih dveh mesecih leta 2010 samo 550 tisoč evrov prihodkov in obenem prav toliko izgube.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.