Slovenija
28 ogledov

"Gradnja NUK 2 drugo leto"

31 tisoč 200 evrov (z vključenim DDV) je ocenjena vrednost projekta protiprašne Žurnal24 main
Načrt. Janković meni, da gradnje še dolgo ne bo, zato bi parkirišče asfaltiral.

Po oceni župana Zorana Jankovića nove Narodne in univerzitetne knjižnice (NUK 2) še vsaj pet let ne bodo začeli graditi. Zato na Mestni občini Ljubljana (MOL) razmišljajo, da bi parkirišče, ki stoji na zemljišču, namenjenem NUK 2, asfaltirali.

              2,3
milijona evrov je za NUK2 letos namenjenih v proračunu visokošolskega ministrstva.

Asfaltiranje je mogoče
"Asfaltiranje parkirišča je avtonomna odločitev MOL," pravijo na visokošolskem ministrstvu, ki bo gradilo NUK 2. Ministrstvo in MOL sta konec leta 2009 sklenila pogodbo o oddaji zemljišča v brezplačno uporabo MOL, ki je na njem uredila parkirišče. Pogodba velja do konca prvega trimesečja letos, o njenem podaljšanju pa se bodo še pogajali. Po pogodbi se MOL zavezuje, da bo na svoje stroške izvedla utrditev in ureditev območja za parkiranje, vključno z vso potrebno cestno signalizacijo, označitvijo parkirnih mest, varovanjem in omejenim dostopom, pri tem pa bo upoštevala vse zahteve in pogoje Zavoda za varstvo kulturne dediščine Slovenije.

Arhitekturni razpis
Vlada se je pred dobrim letom odločila, da prekine stari projekt NUK 2 in ga začne na novo. "Smo v fazi priprave dokumenta identifikacije investicijskega projekta ter priprave na izvedbo novega mednarodnega arhitekturnega natečaja v sodelovanju z Zbornico za arhitekturo in prostor Slovenije," pravijo na ministrstvu. Časovnice še nimajo, postopke pa vodijo tako, da bi se gradnja ob predpostavki zagotovljenih sredstev začela prihodnje leto. Letos je za NUK 2 v proračunu ministrstva namenjenih nekaj več kot 2,3 milijona evrov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.