Slovenija
26 ogledov

Gradnja predora še ne bo stekla

(Foto: Barbara Milavec) Žurnal24 main
Predor Markovec. Občina Izola še ni izdala dovoljenja Alpine Bau za uporabo občinskih cest.

Izola. “Dela se bodo intenzivneje začela, ko bo rešeno vprašanje v zvezi z dovoljenji za čezmerno uporabo občinskih cest in prekoračitve dovoljene skupne mase,” nam je včeraj dejal Marjan Koler iz Družbe za avtoceste v Republiki Sloveniji (Dars).

Dela na predoru Markovec z izolske strani bi se morala znova začeti v začetku tega tedna, a očitno še ne bodo kmalu stekla. Občina Izola je pri projektu gradnje Cestnemu podjetju Maribor (CPM) pred slabim letom izdala odločbo, ki se nanaša na zgoraj navedeno dovoljenje. Glede na dejstvo, da delo zdaj zaradi finančnih težav CPM nadaljuje Alpine Bau, je ta družba na občino naslovila vlogo za spremembo odločbe (sprememba registrskih tablic tovornih vozil, ki bodo opravljala prevoze), vendar občina odločbe še ni izdala.

Denar za slemensko cesto
Neuradno naj bi občina na tak način želela izsiliti oziroma pridobiti od Darsa dodatna sredstva za prevoze in odlaganje materiala iz predora Markovec na odlagališče Šared. Gre za 1,3 milijona evrov za obremenjevanje občinskih cest in vsaj 1,8 milijona za odkop materiala. Z razliko od denarja, ki ga je Dars porabil za sanacijo sedanje ceste Izola–Šared, bi občina želela zgraditi slemensko cesto Jagodje–Šared.

Izolska občina pod vodstvom Igorja Kolenca od Darsa zahteva dodatna plačila, saj naj bi prejšnje vodstvo prevoze in odlaganje materiala omogočilo brezplačno.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.