Slovenija
0 ogledov

Gradnja Teša 6 poteka pospešeno

Gradbišče Teš 6 mediaspeed
Vse aktivnosti projekta izgradnje šestega bloka Termoelektrarne Šoštanj (Teš) se izvajajo pospešeno.

Vse aktivnosti projekta izgradnje šestega bloka Termoelektrarne Šoštanj (Teš) se izvajajo pospešeno, saj je želja in interes družbe, da začne nadomestni blok čim hitreje proizvajati električno energijo in dosegati pozitivne učinke. Iz finančnega in okoljevarstvenega stališča je to prioritetnega značaja, so ocenili v vodstvu Teša.

Del konec do junija 2015

 

 

Po navedbah uprave Teša se projektna skupina z vsemi izvajalci del zavzema, da bi dela zaključili do 26. junija 2015, kar je več kot pet mesecev prej, kot je bilo predvideno na podlagi preteklih sprejetih odločitev oziroma aneksov.

V tem trenutku je na hladilnem sistemu Teša 6 zaključenih 93 odstotkov del, trenutno pa se izvaja montaža pršišča. Na tlačnem delu kotla, kjer je zaključenih 90 odstotkov del, se aktivnosti peljejo na način, da bi decembra letos izvedli tlačni preizkus kotla.

Skladno z načrtovanimi pospešitvenimi deli poteka tudi montaža parovodov in vročevodov, centriranje in povezovanje vseh delov turbine, medtem ko sta stator in rotor generatorja že nameščena. Ostala oprema je v postopku montaže na način, ki omogoča pričetek hladnih zagonskih preizkusov novembra letos. Montaža sistema transport premoga in transport produktov (pepel, sadra, apnenec) pa poteka v skladu s terminskim planom in bo zaključena julija naslednje leto, pojasnjujejo v vodstvu Teša.

"V zadnjih mesecih je število delavcev na gradbišču Teša 6 največje in dosega zavidljivo povprečno število 1302 delavca na dan, kar je za tako malo delovno površino velik zalogaj tako z vidika varnosti pri delu, kot same organizacije. V tem obdobju je bilo maksimalno dnevno število delavcev na gradbišču 1496," navajajo v Tešu.

Poudarili so tudi, da bo končna vrednost investicije razvidna iz noveliranega investicijskega programa šest in bo nižja, kot je bila v času izdelave preseka stanja na projektu maja letos. Po vodstvom novega direktorja Teša Petra Dermola je družba sprejela vrsto ukrepov za optimizacijo vodenja in izvajanja projekta.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.