Slovenija
3 ogledov

Granda: Najnižji primitivizem Širce

Ministrica za kulturo Majda Širca (Foto: Žurnal24) Žurnal24 main
Predsednik programskega sveta RTVS Stane Granda je v odprtem pismu pozval premierja Boruta Pahorja, naj preuči pristojnost kulturne ministrice Majde Širca za nadaljnje vodenje resorja.

Granda opozarja, da je Širca na svoji spletni strani RTVS označila za javno hišo. Čeprav ne gre za uradna ministrstva, pa Granda meni, da je ministrovanje celodnevna zaposlitev in tu po njegovih besedah ne more biti zasebnih javnih izjav.

 

Možina se ji smili

Ministrica Majda Širca je pred dnevi na spletni strani o direktorju TV Slovenija Jožetu Možini med drugim zapisala, da "se ji mrakoben um televizijskega direktorja počasi že smili". Vidi ga, je nadaljevala, "kako odhaja spat in se mu pred očmi prikazujejo nekakšne Zaresne more, slutim ga, kako odhaja v posteljo s sulico in nakovalom v roki, in čutim ga, kako se znoji, ko se v sanjah bori s svetlimi silami, ki sproti topijo njegov spomenik".

"Znan je njen odklonilen odnos do vodstva RTV Slovenija, še posebej do njenega televizijskega dela in direktorja Jožeta Možine. Že zdavnaj je presegla največjo možno ostrino nekega dialoga. Gre za nekaj, česar od člana demokratične slovenske vlade ne bi pričakovali," Granda piše predsedniku vlade.

V pismu je poudaril, da ministrici nihče ne daje pravice, da bi se spustila na raven najnižjega primitivizma, saj je žalila nekaj tisoč zaposlenih ali drugače povezanih s to ustanovo.

Toliko sovražnega govora se v tako kratkem času po mnenju Grande še ni streslo na javni zavod oziroma njegove zakonite predstavnike. Zato predsednika vlade poziva, naj stori nekaj za korektno obravnavanje RTVS, tudi kritično, "nikakor pa ne več z negativno pristranostjo, da ne rečemo sovražno".

"Dotlej bo težko vzpostaviti pogoje za normalno sožitje med zavodom RTV Slovenija in pristojno ministrico," je v pismu premierju opozoril Granda.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.