Slovenija
13 ogledov

Grčija lahko ostane brez posojila

Borut Pahor ni skrival jeze nad zadnjimi potezami vladnih PR-služb. (Foto: Anže Žurnal24 main
Če bo poročilo strokovnjakov iz IMF, EU in ECB pokazalo, da Grčija ne izpolnjuje obveznosti, podanih v dogovoru za mednarodno finančno pomoč, potem ji Slovenija ne bo nakazala naslednje tranše posojila.

To je po seji vlade dejal premier Borut Pahor. Strokovnjaki iz EU, mednarodnega denarnega sklada (IMF) in Evropske centralne banke (ECB) so ta teden začeli pregled javnih financ in reform v Grčiji, da bi ocenili, ali res potrebuje dodatna sredstva in ali izvaja vse reforme oziroma varčevalne ukrepe, h katerim se je zavezala v dogovoru za pomoč.

"Če bo IMF oziroma Evropska komisija 18. maja ugotovila, da Grčija preslabo odpravlja pomanjkljivosti, zaradi katerih je zdrsnila v dolžniško krizo, Slovenija – tako bo moje navodilo ministru ne bo dala tretje tranše posojila Grčiji," je danes povedal premier.

V tem primeru bi namreč obstajala prevelika nevarnost, da bi se morala Slovenija odpovedati povračilu tega denarja. "Mislim, da to predstavlja pošteno, pravično politično odločitev," je še dejal Pahor.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.