Slovenija
19 ogledov

“Grčiji so pomagali, naj še nam”

Peter Petje pravi, da bo en mesec spal pri starših, dokler stanovanje ne bo suho Žurnal24 main
Vič. Večina stanovanj ni bila zavarovana proti poplavam.

Stanovalci Tbilisijske ulice so iz stanovanj le pregnali vodo, ki jim je v soboto v pol ure povzročila za več tisoč evrov škode. Večina stanovanj ni imela zavarovanih, ker, kot pravijo, na tem območju še nikoli ni bilo poplav. Zato upajo na pomoč mesta in države. “Če so pomagali Grčiji, naj še nam,” je dejal Peter Petje.

Njegova žena Ksenja je dodala, da bo trajalo vsaj dve leti, da bodo zamenjali pohištvo, ki jim ga je uničila voda. Na pomoč so jima že priskočili sosedje, ki zbirajo denar za novo otroško sobo. Tudi zakonca Orešković sta za pomoč najbolj hvaležna sosedom, saj so vodo in umazanijo iz stanovanja nosili kar sedem ur. “Jokala sem in poskušala rešiti, kar se je rešiti dalo,” je povedala Štefica. Da je bila prepuščena sama sebi, je bolj ujezilo njeno sosedo, ki ni želela biti imenovana: “Če vojaki danes ne bi prišli, ne vem, kdaj bi se rešili te vode, ker gasilcev ni bilo nikjer, čeprav nikoli ne pozabijo prositi za prispevke. Od mene jih ne bodo več dobili.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.